Na hlavný obsah

Vianočný kamión pomáha rodinám v núdzi

Pandémia potrápila mnohé rodiny.

Vianočný kamión opäť pomáha rodinám v núdzi. Počas pandémie ich počet výrazne vzrástol. Mnohým chýbajú napríklad pomôcky pre deti do školy či zdravotné pomôcky pre ľudí s ťažšími ochoreniami.

Kamil je študent a zároveň náhradný otec. Keďže žijú bez rodičov, stará sa o svojich mladších súrodencov. Na živobytie si zarába na brigádach. Na školské potreby mu už peniaze nezostali. Úsmev ako dar mu finančnú pomoc na ne teraz darovala cez podporu nového partnera.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Čo všetko treba dokúpiť či do školy, no všetko. Veľmi nás to potešilo,“ hovorí Kamil Lapšanský, obdarovaný študent zo Spišskej Novej Vsi.

Pani Monike zase dobre padla pomoc na zabezpečenie potravín. Prišla o manžela a aktuálne nemá zamestnanie. Vychováva mladšiu dcéru.

„Nevzdávam sa, stojím si za svojím a hľadám si robotu,“ hovorí Monika Sčisláková, obdarovaná matka z Košíc.

Pani Žaneta vie, akú beznádej v sebe nosí matka, ak nevie dieťaťu zabezpečiť to, čo potrebuje, pretože nie sú zdroje. Aktuálne na dentálny strojček pre dcéru.

„Finančne to neutiahnem, starám sa o 3 deti. Rodič je z toho zúfalý, lebo deti niečo chcú a rodič chce, aby boli šťastné,“ hovorí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko