Na hlavný obsah

Naď zverejnil list exministra Gajdoša, ktorým súhlasil s obrannou dohodou s USA

Je to dôkaz o tom, že Ficova vláda dohodu podporovala, tvrdí.

Naď zverejnil list exministra Gajdoša, ktorým súhlasil s obrannou dohodou s USA
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v utorok (18. 1.) na sociálnej sieti zverejnil list, ktorý napísal bývalý minister obrany Peter Gajdoš (SNS) americkému veľvyslancovi. Gajdoš v ňom súhlasí s vtedy pripravovanou Dohodou o spolupráci v oblasti obrany (DCA).

Naď list považuje za dôkaz o tom, že už za vlády Roberta Fica (Smer-SD) sa rokovalo o dohode s USA a vtedajšia vláda ju podporovala. „Mimochodom, takýchto dôkazov máme kopec a čím viac budú Smer, Hlas a SNS o Dohode o obrannej spolupráci s USA klamať, tým viac ich budeme postupne zverejňovať,“ doplnil.

Gajdoš v liste píše, že americké vzdušné sily chodili na letiská v Sliači a v Kuchyni na pracovné návštevy. „Predmetom prieskumu bolo odporučiť umiestnenie a základné parametre projektov, ktoré boli navrhnuté na krytie z amerického rozpočtu v rámci EDI na roky 2018 a 2019,“ napísal Gajdoš. V liste píše o dlhodobom pláne rozvoja uvedených letísk.

„V tejto súvislosti a vzhľadom na pripravovaný legislatívny rámec EDI (Dohoda o spolupráci v oblasti obrany – Defense Cooperation Agreement (DCA)), by sme uvítali finálny návrh Dlhodobého plánu rozvoja, ktorý príslušné sekcie MO SR posúdia a prerokujú s projektovým tímom EDI,“ dodal Gajdoš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko