Na hlavný obsah

Veľká výluka vlakov skomplikuje cestovanie medzi Bratislavou a Banskou Bystricou

Oprava trate bude trvať takmer pol roka.

Veľký výluka vlakov skomplikuje cestovanie medzi Bratislavou a Banskou Bystricou. S obmedzeniami treba počítať už od najbližšej stredy (1. 6.) v oboch smeroch. Oprava trate bude trvať takmer pol roka.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„V období od 1. 6. 2022 do 18. 10. 2022 sa bude konať nepretržitá výluka na trati Šurany – Levice, a táto si vyžiada rozsiahle zmeny vo vedení vlakov diaľkovej aj regionálnej dopravy,“ ozrejmil Tomáš Kováč, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko.

„Trať sa pohybuje a je nestabilná, čo si vyžaduje zvýšené udržiavacie náklady, ak sa to má stále nejako lepiť. Má to vplyv aj na pravidelné obmedzovanie traťovej rýchlosti,“ vysvetlil Jiří Kubáček, odborník na železničnú dopravu.

Rýchlosť na tejto trati bola doposiaľ maximálne 50 kilometrov za hodinu. To by už po rekonštrukcii takmer 8-kilometrového jednokoľajového úseku malo byť minulosťou.

Opravená južná trať by mala na jeseň priniesť zvýšenie rýchlosti vlakov, a to na 70 až 140 kilometrov za hodinu, pričom ich meškania by mali byť už len výnimočné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny