Na hlavný obsah

Laegreid zvíťazil v stíhačke v Annecy, Šima na 50. mieste

Doterajší suverén Thingnes Bö skončil tretí.

Laegreid zvíťazil v stíhačke v Annecy, Šima na 50. mieste
Na snímke nórsky biatlonista Sturla Holm Laegreid. Foto: Slovenia Times

Nórsky biatlonista Sturla Holm Laegreid zvíťazil v sobotňajšej (17. 12.) stíhačke na 12,5 km na pretekoch 3. kola Svetového pohára vo francúzskom Annecy.

Na 2. mieste prišiel do cieľa jeho krajan Vetle Sjastad Christiansen, ktorého o víťazstvo pripravila nepresná záverečná streľba.

Nórsku dominanciu potvrdil tretím miestom líder priebežného poradia Johannes Thingnes Bö. Slovák Michal Šima mal po troch trestných kolách stratu na víťaza 5:24,7 minúty a obsadil 50. priečku.

Pre 25-ročného Laegreida to bolo prvé víťazstvo v sezóne, po ktorom stiahol manko na priebežného lídra celkového poradia na 49 bodov. V hodnotení stíhacích pretekov majú obaja po 240 bodov.

Laegreid išiel od úvodu za víťazstvom. Na prvej streľbe nezaváhal a Bö mal po jednej chybe štvorsekundovú stratu. Laegreid bol stopercentný aj na druhej streľbe a na prvom mieste sa držal aj vďaka výbornej bežeckej časti. V tom za ním Bö zaostával.

Tempo s priebežným lídrom pretekov držal len Vetle Sjastad Christiansen, ktorý bol po Laegreidovom zaváhaní na tretej položke na čele.

O víťazstvo však prišiel v poslednej štvrtej streľbe, keď v stojke dvakrát minul. Laegreid nezaváhal a do cieľa prišiel s náskokom 24,6 sekundy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport