Na hlavný obsah

Nórsky biatlonista Thingnes Bö vyhral už piate preteky tejto sezóny

Slovák Šima obsadil 40. miesto.

Nórsky biatlonista Thingnes Bö vyhral už piate preteky tejto sezóny
Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö. Foto: TASR/AP

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö zaznamenal piate víťazstvo za sebou v pretekoch Svetového pohára. Po triumfoch v šprinte na úvodnom podujatí v Kontiolahti a potom v rakúskom Hochfilzene nenašiel premožiteľa v najkratšej disciplíne ani vo francúzskom Annecy.

Vo štvrtkovom (15. 12.) šprinte na 10 km predviedol čistú streľbu a v cieli mal čas 22:52,2 minúty. Slovák Michal Šima obsadil 40. miesto (+2:18,4 min.) a pripísal si jeden bod do hodnotenia SP.

Bö si upevnil pozíciu na čele celkového poradia SP i v hodnotení šprintu. Druhý finišoval ďalší Nór Sturla Holm Laegreid s odstupom 17,6 s a tretí skončil Nemec Roman Rees (+28,8 s).

Dvadsaťdeväťročný Bö ovládol preteky, obe streľby zvládol bez zaváhania a pripísal sa jubilejný 60. individuálny triumf v kariére. Olympijský víťaz v najkratšej disciplíne zo ZOH v Pekingu mal aj najrýchlejší bežecký čas, druhý Laegreid stratil 27,8 s a tretí Emilien Jacquelin z Francúzska 28,2 sekundy.

Slovák Šima zvládol ležku bezchybne, ale v stoji netrafil jeden terč. Na víťaza stratil 2:18,4 minúty, napriek tomu skončil na bodovanej 40. priečke. Naopak Tomášovi Sklenárikovi sa nedarilo a po dvoch nepresných výstreloch skončil až na 76. pozícii a nepostúpil do sobotňajších (17. 12.) stíhacích pretekov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport