Na hlavný obsah

V Chersonskej oblasti zomrelo v sobotu pre ostreľovanie a míny 16 ľudí

Podľa ukrajinských úradov ich zabila ruská mína.

V Chersonskej oblasti zomrelo v sobotu pre ostreľovanie a míny 16 ľudí
Ilustračná snímka. Foto: Twitter/TRTWorldNow

Pri ruskom ostreľovaní juhoukrajinského mesta Cherson zomrelo v sobotu (24. 12.) 13 ľudí a ďalších 64 osôb utrpelo zranenia. Traja ľudia zomreli v ten istý deň pri odstraňovaní mín v Chersonskej oblasti.

Oznámil to v nedeľu (25. 12.) šéf chersonskej oblasti Jaroslav Januševyč na sociálnej sieti Telegram. Predtým médiá informovali o desiatich obetiach ostreľovania.

Traja pracovníci ukrajinskej záchrannej služby, v ktorej sú okrem iného hasiči a zdravotníci, boli z Žytomyrskej oblasti a do Chersonskej oblasti vyslaní, aby odstránili míny „z územia oslobodeného od nepriateľa“. Podľa ukrajinských úradov ich zabila ruská mína.

V sobotu pri ruskom ostreľovaní mesta Cherson zomrelo 13 ľudí. Ďalších šesť desiatok bolo zranených. Podľa zástupcov chersonskej oblasti útoky mierili na centrum mesta, zničili niekoľko budov a jedna z ruských rakiet dopadla blízko supermarketu.

Šéf Moskvou dosadenej okupačnej správy Chersonskej oblasti, ktorú Rusko stále čiastočne kontroluje, z ostreľovania obvinil ukrajinskú armádu. Označil ho tiež za provokáciu, ktorá má zvaliť vinu na ruské ozbrojené sily.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet