Na hlavný obsah

Nemka Hermannová-Wicková zvíťazila v stíhacích pretekoch

Slovenska Bátovská Fialková skončila sedemnásta.

Nemka Hermannová-Wicková zvíťazila v stíhacích pretekoch
Na snímke nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková. Foto: TASR/AP

Nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková zvíťazila v sobotných (21. 1.) stíhacích pretekoch na 10 kilometrov na podujatí 6. kola Svetového pohára (SP). V talianskej Anterselve dosiahla s dvoma chybami na strelnici čas 29:53,1 min a slávila jedenásty triumf v kariére.

Na druhom mieste finišovala s odstupom 11 sekúnd čisto strieľajúca domáca Lisa Vittozziová, tretia skončila Švédka Elvira Öbergová (+17,2).

Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková absolvovala tri trestné okruhy (1+0+1+1) a obsadila 17. miesto so stratou 1:45,6 min na víťazku. Oproti štvrtkovému (19. 1.) šprintu si pohoršila o tri priečky.

Po šiestich kolách SP jej však patrí 15. miesto v celkovom poradí SP, čo znamená, že automaticky získala právo štartovať v pretekoch s hromadným štartom na MS v Oberhofe.

Rozhodlo sa na druhej stojke

Herrmannová-Wicková vyrazila na trať ako šiesta v poradí, za víťazkou šprintu Dorotheu Wiererovou zaostávala o 23,1 s. Nemka ukázala rýchle nohy, po tretej streľbe dobehla vedúcu Talianku i Nórku Marte Olsbuovú Röiselandovú.

Rozhodlo sa na druhej stojke – kým Wiererová a Röiselandová zaváhali dvakrát, Herrmannová-Wicková len raz. Zo strelnice odchádzala s náskokom 7 sekúnd pred Vittozziovou a ten v bežeckom finiši ešte mierne zvýšila.

Wiererová finišovala napokon až na siedmom mieste (+42,2). Na čele priebežného poradia SP zostala Francúzka Julia Simonová, Herrmannová-Wicková sa posunula celkovo na piatu priečku.

Bátovská Fialková vyštartovala ako 14. v poradí so stratou 48,7 s na Wiererovú. Jednu chybu mala na prvej streľbe, po trestnom okruhu jej strata narástla na 1:03 min. Na druhej položke strieľala čisto a posunula sa z 13. na 10. pozíciu. Na druhej ležke minula jeden terč, rovnako ako v záverečnej streľbe a klesla na 18. miesto. V závere získala ešte jednu pozíciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport