Na hlavný obsah

V Nemecku explodovala štvorposchodová budova. Pätnásť osôb utrpelo zranenia

Dve osoby sú v ohrození života.

V Nemecku explodovala štvorposchodová budova. Pätnásť osôb utrpelo zranenia
Na snímke štvorposchodová budova s bytmi a kanceláriami po silnom výbuchu v západonemeckom meste Eschweiler v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Foto: TASR/DPA

Pätnásť osôb utrpelo zranenia pri silnej explózii a následnom požiari štvorposchodovej budove v západonemeckom meste Eschweiler v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ku ktorej došlo vo štvrtok (30. 3.) večer. Ako v piatok (31. 3.) oznámila polícia, dve osoby vrátane niekoľkotýždňového dieťaťa sú v ohrození života. Informovala o tom agentúra DPA.

Počas požiaru utrpeli mnohí ľudia vážne popáleniny a ľahko sa zranili aj dvaja hasiči. Polícia nateraz nevylúčila cudzie zavinenie. „Momentálne nie je jasné, či išlo o nehodu,“ povedala v piatok ráno hovorkyňa polície v meste Aachen. „Vyšetrovanie prebieha vo všetkých možných smeroch,“ dodal hovorca tamojšej prokuratúry.

Záchranári odhadli, že príčinou nešťastia mohol byť výbuch plynu v budove, v ktorej sa nachádzajú byty a kancelárie. V dôsledku explózie rozbilo okná v okruhu 50 metrov.
Explóziu hlásili vo štvrtok o 21.19 h.

Zranenými osobami sú podľa polície obyvatelia zasiahnutej budovy; nezvestných zatiaľ neevidujú. Hovorca mesta priblížil, že 18 osôb muselo v noci opustiť svoje príbytky, pretože tlaková vlna im zničila okná na izbách. V troskách sa pre tlakovú vlnu ocitli aj okolité obchody.

V piatok ráno uzavreli najmenej 150-metrovú časť okolitej pešej zóny a škody v dôsledku požiaru, ku ktorému došlo v súvislosti s explóziou, zaznamenali na minimálne 20 ďalších budovách. Plamene sa podarilo zneškodniť okolo 02.00 h, pričom zasahovalo zhruba 200 hasičov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet