Na hlavný obsah

Hokejisti USA pokračujú vo víťaznej sérii

Zápas s Rakúskom im zabezpečil štvrté víťazstvo v rade.

Hokejisti USA pokračujú vo víťaznej sérii
Hokejisti USA oslavujú gól proti Rakúsku Foto: SITA

Hokejisti USA zvíťazili aj vo svojom štvrtom zápase v A-skupine MS v hokeji 2023 v Tampere. V stredajšom (17. 5.) stretnutí si poradili s Rakúskom 4:1 a s dvanástimi bodmi sú na čele tabuľky.

Rakúšania favoritovi dlho odolávali a v závere druhej tretiny vyrovnali na 1:1, vzápätí však inkasovali a krátko po druhej prestávke zvýšil Lane Hutson už na 3:1. Štvrtý gól dal Nick Perbix do prázdnej bránky.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Američania nestratili ešte ani bod a majú skóre 18:5, Rakúsko je s jediným bodom zo štyroch duelov priebežne predposledné. USA sa po dvoch voľných dňoch stretnú v sobotu (20. 5.) o 11.20 SELČ s Dánskom, Rakúšanov čaká v piatok (19. 5.) o 19.20 h duel s Nemeckom.

Vytrvalosť hráčov USA sa vyplatila, Rakúšanov zlomili až v tretej tretine

Rakúšania dokázali držať s favoritom dlho vyrovnaný stav. Už v 5. minúte si vypracovali prvú veľkú šancu, no Zwerger neprekonal Petersena. Američania si zahrali v 1. tretine dve presilovky, no nedokázali ich využiť a na strely to bolo vyrovnané 7:7.

Aj druhú časť otvorili lepšie Rakúšania, no Haudumov teč v sieti neskončil. V 28. minúte išli do vedenia zámorskí hokejisti. Kapitán Bonino sa obtočil okolo bránky, krížnou prihrávkou našiel Grimaldiho a ten rozvlnil sieť. Vedenie však neprinieslo pokoj na hokejky USA a Rakúšania hrali naďalej vyrovnanú partiu. V 38. minúte sa im podarilo vyrovnať, keď sa v presilovke po Schneiderovom pase presadil Raffl.

Američania však rozhodli dvoma gólmi krátko pred a po druhej prestávke. Minútu po vyrovnávajúcom góle ich poslal do vedenia po brejku Mazur a v 44. minúte dokázal jednou rukou zasunúť puk medzi Starkbaumove betóny Hutson – 3:1. Húževnatý súper sa však ani po tom nezlomil. V 46. minúte mohol znížiť Rossi, v 49. zahodil únik Schneider a v 52. nepremenil trestné strieľanie Zwerger. Rakúšania to vyše tri minúty pred koncom vyskúšali bez brankára, no rýchlo inkasovali štvrtý gól z hokejky Perbixa.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport