Na hlavný obsah

Štvrtý deň MS v kocke: (Takmer) dokonalá slovenská lúpež

Po troch zápasoch sa držíme na postupovom štvrtom mieste.

Štvrtý deň MS v kocke: (Takmer) dokonalá slovenská lúpež
Peter Cehlárik oslavuje gól proti Kanade. (AP Photo/Roman Koksarov)

V pondelok (15. 5.) boli v akcii slovenskí chlapci. Popoludní si v lotyšskej Riga Arene skrížili čepele s kompozitkami Kanaďanov. Už od začiatku sme stáli v neľahkej pozícii, keď sme čelili dvom vylúčeniam v tesnom závese. A aj keď sme kanadskému tlaku odolali, inkasovali sme v následnej hre piatich proti piatim.

Ešte pred prestávkou sa nám však podarilo vyrovnať. Po šachovnicovej akcii si kanadská obrana ani neškrtla a Montembeaultovi tak už neostávalo nič iné, ako sa prizerať Cehlárikovému priťuknutiu do prázdnej bránky.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Kto by to bol povedal, že padne posledný gól v riadnej hracej dobe na začiatku 17. minúty. A aby bola dráma kompletná, nasledovala séria 16 samostatných nájazdov.

Rozhodujúce slovo mal v lotérii Quinn. Slovensko tak favoritovi turnaja uchmatlo aspoň bod.

Peter Cehlárik oslavuje gól proti Kanade.. (AP Photo/Roman Koksarov)

V rovnakom čase sa hralo aj v Tampere. Nemci v súboji s Američanmi odpovedali na úvodný gól a v 40. minúte išli dokonca aj do vedenia. O šesť minút neskôr však hokejisti „spoza mláky“ vyrovnali a päť minút pred koncom spečatil ich výhru Coronato.

Aj keď má USA na svojom konte deväť bodov a bez zaváhania vedie A-čkovú skupinu, v zápase Američania výrazní neboli. Najvýraznejšou tak ostala navretá žila trénera Quinna, ktorý decibelmi v zápase skutočne nešetril.

David Quinn, hlavný tréner USA. (AP Photo/Pavel Golovkin)

Bratři nespali ani dnes. Českí hokejisti včera vyprevadili piatimi gólmi Kazachov a podobné plány mali večer aj s Lotyšmi. Lenže nastal problém.

Aj keď Němeček v deviatej minúte zavelil gólom do útoku na Šilovsa v bránke, Lotyši sa nevzdali. Naopak, postupnými krokmi otočili stav zápasu vo svoj prospech. Všetko musel hasiť v hodine dvanástej Kempný. Ten zariadil Česku aspoň bod, keďže Lotyši zápas zlomili v predĺžení.

Súboj pri mantineli v zápase Česka proti Lotyšsku. (AP Photo/Roman Koksarov)

Paralelne s českým nešťastím sa v Tampere odohrával súboj, na ktorý čakali všetci severania od úvodu turnaja. Zápas tradičných škandinávskych rivalov, Fínska a Švédska.

Namiesto gólovej prestrelky sme boli svedkami taktického vyčkávania a poctivého bránenia. Aj preto padol prvý gól až v 38. minúte. Skórovali Švédi. Po zmene strán však poslal zápas do nadstavenej časti Lammikko.

Nájazdy po druhýkrát. Legenda hovorí, že Raymondov puk hľadá Larmi doteraz. Čaká ho však v sieti. Švédi zdolali Fínov po samostatných nájazdoch 2:1.

Švédi sa tešia z výhry po nájazdoch. (AP Photo/Pavel Golovkin)

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport