Na hlavný obsah

Kauzu expartnerky Borisa Kollára vyšetruje NAKA, obvinenia zo špionáže odmietol

Polícia sa zaoberá podozrením zo zneužívania štátnej moci.

Kauzu expartnerky Borisa Kollára vyšetruje NAKA, obvinenia zo špionáže odmietol
Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Foto: TASR

Kauzou Borisa Kollára, v ktorej ho expartnerka Barbora Richterová obvinila z násilia, sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). V relácii Braňo Závodský naživo v rádiu Expres to oznámil prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

NAKA sa podľa neho zaoberá aj prípadným sledovaním Richterovej. Agentúra sa ním zaoberá pre podozrenie zo zneužívania štátnej moci na štátne účely. Informoval, že polícii sa podarilo zdokumentovať evidenčné čísla vozidiel, ktoré mali Richterovú sledovať.

Autá však neevidujú v policajnej databáze, čo znamená, že môžu slúžiť informačnej službe alebo službám na úseku boja proti terorizmu. To, či tajné služby Richterovú naozaj sledovali, policajný prezident nepotvrdil, avšak toto podozrenie ho doviedlo k rozhodnutiu, že by sa prípadom mala zaoberať NAKA.

Predseda Národnej rady SR obvinenia zo zneužívania štátnej moci na sledovanie svojej expartnerky odmietol. Naďalej svoje konanie na štvrtkovej (22. 6.) tlačovej besede obhajoval. Kauzu považuje za súčasť predvolebného boja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko