Na hlavný obsah

Telo nezvestného herca našli po piatich mesiacoch. Okolnosti jeho smrti ostávajú nejasné

Osudnou sa mu stala túra v horách.

Telo nezvestného herca našli po piatich mesiacoch. Okolnosti jeho smrti ostávajú nejasné
Zasnežené hory San Gabriel Mountains, kde sa našlo telo nezvestného herca. Foto: TASR/AP

Telesné pozostatky, ktoré sa našli cez víkend v horách neďaleko mesta Los Angeles v americkom štáte Kalifornia, patria nezvestnému britskému hercovi Julianovi Sandsovi. V utorok (27. 6.) to oznámila miestna polícia. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

Sands zmizol v januári v oblasti hory Mount San Antonio, známej ako Mount Baldy. Ľudské pozostatky našli v sobotu (24. 6.) ráno turisti, ktorí upovedomili úrady.

„Telo nájdené na hore Mount Baldy 24. júna 2023 pozitívne identifikovali ako 65-ročného Juliana Sandsa. Spôsob smrti je stále predmetom vyšetrovania, čaká sa na výsledky ďalších testov,“ uvádza sa vo vyhlásení šerifa okresu San Bernardino. Ďalšie podrobnosti neboli známe.

Britský herec Julian Sands.
Britský herec Julian Sands.Foto: TASR/AP

Sands bol skúseným turistom, píše AFP. Pátranie po nezvestnom hercovi neustále narušovali zlé podmienky v oblasti a napokon ho ukončili v marci pre riziko lavín.

Mount San Antonio je najvyššia hora pohoria San Gabriel Mountains a je obľúbeným miestom turistov.

Sands sa preslávil v roku 1985 rolou vo filme Izba s vyhliadkou (A Room With a View), v ktorom si zahral po boku Heleny Bonham-Carterovej. Neskôr úspešne prešiel k hororovému žánru a objavil sa vo filmoch ako Gothic či Warlock. V Los Angeles žil od roku 2020.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet