Na hlavný obsah

Česká turistka skolabovala a zomrela v Grécku na pláži. Na príchod sanitky mala čakať 51 minút

Na ostrove Thasos je podľa tlače v prevádzke len jedna sanitka.

Česká turistka skolabovala a zomrela v Grécku na pláži. Na príchod sanitky mala čakať 51 minút
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Česká turistka skolabovala a zomrela na pláži na gréckom ostrove Thasos po tom, čo čakala zhruba 50 minút na príchod záchranky. Píše o tom v utorok (27. 6.) grécka tlač. Úmrtie vyvolalo kritiku odborov aj ľavicovej opozície, podľa ktorej za zlé fungovanie záchrannej služby môžu škrty v zdravotníctve. Na celom ostrove, ktorý je v lete vyhľadávanou turistickou destináciou, je podľa tlače v prevádzke len jedna sanitka.

Česká turistka vo veku 45 až 50 rokov skolabovala na pláži krátko po tom, ako si išla zaplávať do mora. Podľa stanice CNN Greece sa jej snažila oživiť štvorica rumunských turistov. Sanitka prišla na miesto 51 minút po zavolaní, pretože zasahovala na inom mieste na ostrove.

Proti nedostatkom v zdravotníckej službe na ostrove protestovali po úmrtí turistky zástupcovia zamestnancov v zdravotníctve aj krajne ľavicová strana SYRIZA. „Na ostrove sú štyri sanitky, z ktorých je v prevádzke len jedna pre nedostatok personálu,“ uviedol zástupca zamestnancov záchrannej služby Kostas Tsitsilikakis. Podľa neho odbory minulý týždeň rokovali s vedením ostrova, aby navýšilo počet záchranárov, a sprevádzkovalo tak aspoň jednu ďalšiu sanitku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet