Na hlavný obsah

V druhej etape Okolo Švajčiarska došprintoval Sagan do cieľa piaty

Preteky poznamenal hromadný pád.

V druhej etape Okolo Švajčiarska došprintoval Sagan do cieľa piaty
Slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v pondelkovej (12. 6.) druhej etape pretekov Okolo Švajčiarska piate miesto. V záverečnom špurte triumfoval Eritrejčan Biniam Girmay z tímu Intermarché-Circus-Wanty.

Druhý skončil Francúz Arnaud Demare (Groupama-FDJ) a tretí bol Belgičan Wout van Aert (Jumbo-Visma). Domáci Stefana Künga si udržal žltý dres vedúceho pretekára priebežného poradia.

V pondelok mali cyklisti na programe 174 kilometrov dlhú zvlnenú etapu z Beromünsteru do Nottwilu. Tridsať kilometrov pred cieľom došlo k obrovskému pádu niekoľkých desiatok pretekárov, vpredu zostalo asi len 20 jazdcov a vytvorili sa obrovské rozdiely. Nasledoval kopec Oberarig (3,3 km, 4,8 %), viacerí cyklisti sa už nevrátili späť do pelotónu.

Sagan tento úsek zvládol bez problémov, jazdil vpredu a chystal sa na špurt. Tri kilometre pred cieľom sa držal vpredu van Aert, no v závere bol najrýchlejší Girmay. Okrem prvých troch sa pred Slováka dostal aj Čech Pavel Bittner z DSM.

„Keď som preťal cieľovú čiaru, bol som prekvapený a nadšený. Po dvoch mesiacoch od pádu vo Flámsku som dobre potrénoval a dostal sa už pomaličky do formy. Je úžasné, že sa mi to takto podarilo. Teším sa aj pre fanúšikov, ktorí sem prišli a veľmi mi fandia. No nemôžem to s nimi úplne osláviť, veď preteky sa ešte len začali,“ citoval Girmaya špecializovaný portál cycling-info.sk.

V utorok (13. 6.) čaká na cyklistov 143,8 km dlhá kopcovitá 3. etapa z Tafers do Villars-sur-Ollon.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport