Na hlavný obsah

Mladík sa pokúsil otvoriť núdzové dvere počas letu, posádka ho premohla

Nikomu zo 180 pasažierov sa nič nestalo.

Mladík sa pokúsil otvoriť núdzové dvere počas letu, posádka ho premohla
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Devätnásťročný kórejský mladík sa postaral o rozruch na palube linky spoločnosti Jeju Air z Filipín do Soulu, keď sa pokúsil otvoriť núdzový východ za letu. Posádka ho ale včas premohla a nikomu zo 180 pasažierov sa nič nestalo, napísal server stanice CNN.

Minulý mesiac sa stal v Južnej Kórei podobný incident, keď sa cestujúcemu podarilo otvoriť núdzový východ počas pristátia v Tegu.

Aerolinky vo vyhlásení uviedli, že mladý cestujúci sa počas pondelkového (20. 6.) letu „správal divne“ a sťažoval sa, že cíti tlak na hrudníku, a preto ho palubný personál presunul do prednej časti lietadla, aby bol viac pod dozorom.

V jednu chvíľu potom muž vybehol k núdzovému východu a pokúsil sa dvere otvoriť, to sa mu ale nepodarilo. Posádka ho znehybnila a spútala.

Po pristátí v Soule skončil muž v rukách polície, ktorá ho vypočula. Motív jeho konania zatiaľ nie je známy.

Pozrite si podobný incident z konca mája, kedy sa cestujúcemu podarilo otvoriť núdzový východ niekoľko minút pred pristátím:

Za posledný mesiac je to už druhýkrát, čo muselo kórejské lietadlo riešiť problém s núdzovým východom. Koncom mája sa cestujúcemu v lietadle spoločnosti Asiana Airlines podarilo otvoriť núdzový východ niekoľko minút pred pristátím vo výške asi 210 metrov nad zemou.

To na palube vyvolalo paniku. Muž potom uviedol, že mal pocit, že sa dusí, a chcel sa dostať rýchlo von.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet