Na hlavný obsah

Deväťročná Natálka z Hrabušíc na Spiši si vlasy nechávala rásť takmer celý život. Teraz ich obetovala na dobrú vec

Pomôže tým, ktorí prišli o vlasy pre chorobu.

Deväťročná Natálka z Hrabušíc na Spiši si vlasy nechávala rásť takmer celý život. Teraz ich obetovala na dobrú vec
Na ilustračnej snímke darovanie vlasov. Foto: RTVS

Svoje krásne, dlhé vlasy obetovala na dobrú vec. Deväťročná Natálka z Hrabušíc na Spiši si ich nechávala rásť takmer celý život. Teraz pomôže tým, ktorí prišli o vlasy pre chorobu.

„Moje copíky z vlasov. Veľmi dobre sa cítim. Som na seba pyšná, že som spravila dobrý skutok a som v poriadku a uľahčila sa mi hlava,“ uviedla darkyňa vlasov Natália Jendrálová.

Darovaniu vlasov na dobrú vec sa venovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Dlhé, do bronzova sfarbené vlasy boli Natálkiným poznávacím znamením. Uvažovala o skrátení. Keď sa dozvedela o projekte Ligy proti rakovine, s názvom Vystrihaj sa Slovensko, z úvah sa stalo pevné rozhodnutie.

„Pre ženu sú vlasy veľmi vzácne a podľa mňa, keď ich dakto stratí, tak by ich ešte veľmi potreboval,” povedala Natálka.

„Toto je výsledok deväťročného pestovania vlasov. Som na ňu hrdá,“ uviedla Natálkina mama Zuzana Jendrálová.

„Ja tu nie som ničím výnimočná. Ale výnimočné sú žienky, dievčatá aj chlapci. Darcovia, ktorí sa rozhodli zapojiť do výnimočného projektu Vystrihaj sa Slovensko. Sú ochotné a ochotní darovať svojich 40 cm vlasov a pomôcť tým hlavne ženám a deťom, ktoré pri boji so svojou chorobou prišli o tie svoje vlásky,“ ozrejmila kaderníčka zo Smižian Lucia Podkrivacka Michnová.

Darkýň je však stále málo. „Na výrobu jednej parochne potrebujeme odstrihnuté vlásky v požadovanej dĺžke od štyroch až šiestich darkýň,” spresnila kaderníčka.

Natálke to pristane aj s kratším zostrihom. Ukázala však, že je krásna nielen navonok, ale aj vo svojom vnútri. Verí, že svojím skutom inšpiruje aj ostatné ženy a dievčatá. Bezprostredne po ostrihaní Natálky, darovala svoje vlásky aj jej mladšia, iba štvorročná sestrička, Eliška.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet