Na hlavný obsah

Elton John odohral v Štokholme posledný koncert turné. Zrejme išlo aj o posledný koncert jeho kariéry

Má za sebou vyše 50-ročnú kariéru.

Elton John odohral v Štokholme posledný koncert turné. Zrejme išlo aj o posledný koncert jeho kariéry
Britský spevák a skladateľ Elton John. Foto: TASR/AP

Posledný koncert svojho posledného turné odohral v sobotu (8. 7.) večer v Štokholme Elton John. Na zrejme záverečné vystúpenie jeho vyše 50-ročnej kariéry sa do švédskej metropoly prišli pozrieť desiatky tisíc ľudí, uviedla agentúra AFP.

„Hrať pre vás bol môj dôvod na život a vy ste boli úplne úžasní,“ povedal okrem iného sedemdesiatšesťročný spevák a skladateľ, ktorý sa už koncom júna rozlúčil s fanúšikmi v rodnej Británii, kde ho na hudobnom festivale v Glastonbury počúvalo až 120-tisíc ľudí.

Spevák hitov ako Crocodile Rock, Candle In The Wind, I’m Still Standing, Don’t Let the Sun Go Down on Me alebo Rocket Man svojich fanúšikov nadchol aj vo Švédsku. „Bolo to neuveriteľné. Ešte nemám slov, pretože som to všetko ešte nestrávil,“ povedal AFP jeden z priaznivcov Anton Pohjonen. Na koncert dorazil z Fínska.

„Skoro plačeme,“ poznamenal zase švédsky učiteľ Conny Johansson. Päťdesiatročná Američanka Jeanie Kincerová potom povedala, že chcela „byť na konci, pretože som bola príliš mladá na to, aby som bola na začiatku“.

Hudobná kariéra rodáka z anglického mesta Pinner trvala celkovo 52 rokov. Jeho záverečné turné, počas ktorého odohral cez 300 koncertov, pre pandémiu covidu trvalo takmer päť rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet