Na hlavný obsah

Hrôzostrašný zážitok: Viacero ľudí ostalo visieť dolu hlavou niekoľko hodín pre poruchu na horskej dráhe v USA

Ošetriť museli deväť osôb, jednu previezli do nemocnice.

Návšteva kolotočov v americkom štáte Wisconsin sa pre niekoľko ľudí v nedeľu (5. 7.) premenila na nočnú moru. V dôsledku poruchy tam osem ľudí na kruhovej horskej dráhe zostalo visieť hore nohami a ich vyslobodenie trvalo niekoľko hodín, informoval spravodajský web CNN.

„Objavila sa mechanická porucha, keď sa jazda zastavila v vzpriamenej polohe,“ uviedol kapitán hasičov Brennan Cook. Atrakciu podľa neho nedávno podrobili bezpečnostnej kontrole.

Videá incidentu na kolotočoch v Crandone v severnom Wisconsine zachytávajú, ako k uväzneným návštevníkom šplhá záchranár, zatiaľ čo ďalší ľudia vyslobodzovanie sledovali so zatajeným dychom.

Záchranná služba uviedla, že ju na miesto privolali o 13.35 h miestneho času, prvého človeka sa podarilo vyslobodiť o 15.20 h a posledného o 17.01 h. Na príchod hasičského vozidla s 30-metrovým rebríkom a plošinou sa čakalo zhruba 45 minút.

Na mieste bol hasič s výcvikom pre záchranu s pomocou lán, ktorý svojim kolegom pred príchodom špeciálnej techniky radil, ako s vyslobodzovaním postupovať. Záchranná služba uviedla, že ošetrila deväť ľudí, jedného človeka previezli do nemocnice.

Do záchrannej operácie sa zapojilo desať hasičských áut, deväť sanitiek a 50 ľudí, uviedol hasičský zbor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet