Na hlavný obsah

VIDEO: Na horskej dráhe v USA objavili trhlinu v konštrukcii. Jeden z návštevníkov si to všimol počas jazdy

Atrakciu prevádzkovatelia uzavreli.

Pre bezpečnostné riziko museli v piatok (30. 6.) uzatvoriť jednu z „najvyšších, najrýchlejších a najdlhších“ horských dráh v Severnej Amerike. V jej konštrukcii totiž objavili veľkú prasklinu. Upozornil na to portál CNN.

Zábavný park Carowinds v štáte Severná Karolína atrakciu uzavrel po spozorovaní trhliny v jednom z oporných stĺpov tejto masívnej dráhy. Zábery spred jej uzavretia ukazujú, ako sa prasklina na stĺpe roztvára a aký je stĺp labilný.

Podľa zábavného parku horská dráha Fury 325 dosahuje maximálnu výšku 325 stôp (asi 99 metrov) a maximálnu rýchlosť 95 míľ za hodinu (asi 153 kilometrov za hodinu). Podľa informácii, na ktoré CNN odkazuje, zvyšok zábavného parku zostal verejnosti sprístupnený.

„Bezpečnosť je našou najvyššou prioritou a oceňujeme trpezlivosť a pochopenie našich vážených hostí počas tohto procesu. V rámci našich komplexných bezpečnostných protokolov sa všetky atrakcie vrátane Fury 325 denne kontrolujú, aby sa zabezpečila ich správna funkčnosť a štrukturálna integrita,“ uviedol zábavný park Carowinds v stanovisku.

Prasklinu si pravdepodobne nevšimli

Prasklinu na konštrukcii si návštevníci zábavného parku všimli už týždeň pred tým, ako sa na sociálnych médiách rozšírilo strašidelné video. Spätne si ju na snímkach všimla jedna z návštevníčok parku, ktorá na ňu poukázala v príspevku na sociálnej sieti.

V popise pri fotkách uvádza, že park navštívila pred týždňom v sobotu (24. 6.). Keď sa dopočula o praskline v konštrukcii horskej dráhy, chcela sa uistiť, či bola viditeľná už v čase jej návštevy. Po inšpekcii snímok si nedostatok na opornom stĺpe všimla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet