Na hlavný obsah

Izraelskí vojaci zastrelili 14-ročného Palestínčana

Stalo sa to na okupovanom Západnom brehu Jordánu.

Izraelskí vojaci zastrelili 14-ročného Palestínčana
Ilustračná snímka - izraelskí vojaci. Foto: TASR/AP

Izraelskí vojaci vo štvrtok (27. 7.) počas stretov na okupovanom Západnom brehu Jordánu zastrelili 14-ročného Palestínčana. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na palestínske ministerstvo zdravotníctva. Izraelská armáda uviedla, že správu preveruje.

Podľa palestínskeho ministerstva strety vypukli v noci na štvrtok (27. 7.) po tom, ako izraelské sily vstúpili do mesta Kalkilija. Skupina mladých Palestínčanov hádzala na vojakov, ktorí sa v oblasti pohybovali, kamene, opísali miestni obyvatelia.

Izrael obsadil Západný breh Jordánu pri vojne v roku 1967. Palestínčania chcú, aby toto územie tvorilo hlavnú časť ich budúceho štátu. V uplynulom roku Izrael na Západnom brehu Jordánu znásobil razie v reakcii na množstvo palestínskych útokov vo vnútri Izraela.

Na začiatku júla Izrael na Západnom brehu Jordánu vykonal jednu zo svojich najväčších razií za posledné roky. Vojenská operácia v palestínskom utečeneckom tábore v meste Džanín sa začala v noci na 3. júla a podľa Izraela mala za cieľ narušiť tamojšiu „teroristickú infraštruktúru“. Pri akcii zahynulo 12 Palestínčanov, vrátane radikálov, a izraelský vojak.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet