Na hlavný obsah

Sagan po 11. etape: Ostal som trocha zablokovaný, ale hlavne, že sme celí

Priniesla mu najlepšie umiestnenie na TdF 2023.

Sagan po 11. etape: Ostal som trocha zablokovaný, ale hlavne, že sme celí
Peter Sagan na Tour de France Foto: TASR/AP

Belgický cyklista Jasper Philipsen preťal ako prvý cieľovú čiaru aj v jedenástej etape. Jazdec tímu Alpecin–Deceuninck svojím štvrtým triumfom na 110. ročníku Tour de France potvrdil, že na tohtoročnej Starej dáme nemá medzi špurtérmi konkurenciu. Slovenských fanúšikov potešil aj Peter Sagan, ktorý prvýkrát nakukol do najlepšej desiatky.

Stredajšia (12. 7.) etapa mala rovinatý profil, čo vyhovovalo šprintérskym tímom. Jediný Slovák v pelotóne Sagan sa počas posledných kilometrov držal vpredu a napokon obsadil konečnú ôsmu priečku, čo je jeho najlepšie umiestnenie na tohtoročnej Tour.

„Je dobré, že Daniel Oss získal cenu pre najaktívnejšieho pretekára dnešného dňa. V závere to mohlo byť lepšie, ale aj horšie,“ vyzdvihol na úvod svojho tímového kolegu trojnásobný majster sveta.

Pre rodáka zo Žiliny je ôsma priečka 93. umiestnením v najlepšej desiatke na Tour. „Už som išiel zozadu, mal som dobrú rýchlosť, ale vpredu sa to otvorilo a ostal som trocha zablokovaný. Čo už, také sú šprinty. Hlavne, že sme celí,“ zhodnotil svoje počínanie v 179,8 km dlhej trase z Clermont-Ferrand do Moulins Sagan.

Pre šprintérske tímy bola práve 11. etapa jedinou v druhom týždni, v ktorej mohli zabojovať o víťazný vavrín. Počas nasledujúcich dní čakajú na cyklistov náročné hornaté etapy, v ktorých môžu mať niektorí problém s časovým limitom.

„Najbližšie dní budú veľmi ťažké. Niektorí ľudia, ak budú mať zlý deň, tak budú riskovať aj časový limit,“ upozornil rodák zo Žiliny.

Pozrite si rozhovor s Petrom Saganom po 11. etape:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport