Na hlavný obsah

Peter Sagan: Dva razy som skoro spadol, nepotrebujem sa zabiť

V tretej etape na Tour de France sa Sagan do špurtu vôbec nezapojil.

Peter Sagan: Dva razy som skoro spadol, nepotrebujem sa zabiť
Slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Po úvodných dvoch etapách, ktoré svojím profilom neboli šité na mieru šprintérom, sa dočkali práve oni. Etapa s číslom tri napokon aj očakávaným špurtom vyvrcholila, ruky nad hlavu po preťatí cieľovej pásky dvíhal Belgičan Jasper Philipsen.

Oči slovenských fanúšikov sa najviac upierali na Petra Sagana v drese TotalEnergies. Víťaz dvanástich etáp na Tour sa však tentokrát do súboja o svoj trinásty triumf vôbec nezapojil.

„Asi mi odťukávajú biologické hodiny,“ začal hodnotiť humorom jemu vlastným svoje vystúpenie v tretej etape Sagan.

Sedemnásobný víťaz zeleného dresu obsadil konečnú 19. priečku. „Bolo toho dosť, dva razy som sa skoro zamotal do pádu. Tak som si povedal, že sa nepotrebujem zabiť. Nevadí, takéto sú šprinty,“ dodal trojnásobný majster sveta v rozhovore pre RTVS.

Pozrite si záver tretej etapy na Tour de France:

Záverečné špurty sú podľa neho čoraz viac nebezpečnejšie: „Pred tým sme sa o víťazstvo v šprintoch bili možno šiesti či siedmi jazdci. Teraz sa mi zdá, že tí, ktorí rozbiehajú šprinty, sú agresívnejší ako samotní šprintéri, čo je dosť nebezpečné,“ vysvetľoval Sagan.

Nebol ďaleko od pádu

Rodák zo Žiliny v prebiehajúcom ročníku nedokončil vinou pádov viacero etáp. Začiatkom apríla neprišiel do cieľa pretekov Okolo Flámska, o týždeň ho postretol rovnaký osud aj na monumentálnej klasike Paríž-Roubaix.

Zo zeme sa doráňaný dvíhal aj na domácich majstrovstvách Česka a Slovenska. Ako priznal pre náš štáb, ďaleko od pádu nemal ani v tretej etape na Tour.

„Dnes som počas posledného kilometra takmer dvakrát spadol, ale celkom som to ustál. Následne, keď som sa pokúšal dostať dopredu, tak sa to tam zase lízlo a už som sa videl v páde. Povedal som si, že už to musím len nejako dôjsť, aby som nespadol,“ uzavrel.

Rozhovor priamo v dejisku diania Tour poskytol Sagan nášmu redaktorovi Samuelovi Brečkovi:

Dianie na Tour de France pokračuje aj v utorok (4. 7.). Na cyklistov čaká 182 km dlhá rovinatá etapa z Dax – Nogaro. Šancu tak opäť dostanú špurteri, a teda aj Sagan.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport