Na hlavný obsah

Počas prechádzky so psami prišla o život 69-ročná Američanka, zabil ju aligátor

Že niečo nie je v poriadku zistili, keď sa psy vrátili domov sami.

Počas prechádzky so psami prišla o život 69-ročná Američanka, zabil ju aligátor
Ilustračná snímka. Foto: unsplash.com

V americkom štáte Južná Karolína po útoku aligátora v utorok (4. 7.) zomrela 69-ročná žena, ktorá bola na prechádzke so psami. S odvolaním sa na úrady o tom informuje denník The New York Times (NYT). Išlo o druhý smrteľný útok aligátora v tejto oblasti za menej ako rok.

Žena sa v utorok skoro ráno vydala na vychádzku so psami na ostrove Hilton Head. Tí sa však vrátili bez nej, preto sa ženu vydali hľadať jej príbuzní, uviedla hovorkyňa šerifa v okrese Beaufort Angela Viensová. Jeden z príbuzných ženu našiel blízko lagúny pri golfovom ihrisku a kontaktoval záchrannú službu.

Aligátor sa podľa oznámenia kancelárie šerifa znovu objavil vo chvíli, keď sa záchranári pokúšali ženu bezúspešne oživiť. Plaz telo strážil a prerušil prácu záchranárov. Nakoniec takmer trojmetrového samca odchytili a usmrtili, uviedli podľa NYT predstavitelia juhokarolínskeho úradu pre prírodné zdroje. Ženu na mieste vyhlásili za mŕtvu.

Od roku 2000 ide už o šieste úmrtie po útoku aligátora v Južnej Karolíne z celkových 24 incidentov. Vlani v auguste v okrese Beaufort zahynula po útoku aligátora 88-ročná žena.

Jay Butfiloski z úradu pre prírodné zdroje v rozhovore s NYT vlani v auguste uviedol, že smrteľné útoky aligátorov sú zriedkavé. V posledných rokoch ich však pribúda, keďže do oblastí, kde žijú, zasahuje zástavba. Útoky sú podľa neho častejšie v blízkosti vodných plôch a v prípadoch, keď je s človekom zviera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet