Na hlavný obsah

Súd rozhodol o mužovi, ktorý sa vyhrážal Čaputovej a Naďovi. Ostáva na slobode, avšak s podmienkami

Bude pod dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Súd rozhodol o mužovi, ktorý sa vyhrážal Čaputovej a Naďovi. Ostáva na slobode, avšak s podmienkami
Obvinený z vyhrážania sa prezidentke Zuzane Čaputovej a exministrovi Jaroslavovi Naďovi. Foto: Jozefína Ilavská/RTVS

Krajský súd v Bratislave opäť neposlal za mreže muža obvineného z vyhrážania sa prezidentke Zuzane Čaputovej a exministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. Zostáva stíhaný na slobode a bude pod dohľadom probačného a mediačného úradníka. Rovnako mu zostávajú aj obmedzenia ako monitorovací náramok a zákaz priblíženia.

Trestné pojednávanie v utorok (11. 7.) pokračovalo po tom, ako Mestský súd v Bratislave obvineného Petra P. na konci júna prepustil zo zadržania na slobodu. Pri rozhodovaní prihliadal na vek obvineného a tiež na fakt, že muž sa musí starať o ďalšiu osobu, ktorá je tiež vo vysokom veku. Prokurátorka mestského súdu podala proti rozhodnutiu odvolanie.

Sedemdesiatročného muža polícia zatkla v júni v rámci akcie Pepino. Prezidentke a exministrovi posielal výhražné listy bez textu a s prázdnou nábojnicou. Polícia ho obvinila z vydierania, vyhrážania a nedovoleného ozbrojovania. Mestský súd v Bratislave namiesto väzby rozhodol o iných opatreniach a obmedzeniach. Tie mu zostávajú aj po utorkovom rozhodnutí krajského súdu.

Muž sa nesmie priblížiť k prezidentke, exministrovi ani k ich rodinám. Nesmie tiež vycestovať ani do zahraničia, keďže musel odovzdať aj svoj cestovný pas. Taktiež musí podstúpiť psychoterapiu a nosiť monitorovací náramok. V prípade, že nedodrží nariadené obmedzenia, mu môže súd nariadiť väzbu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko