Na hlavný obsah

Polícia obvinila poslanca parlamentu. Borguľa tvrdí, že obvineným je on a prípad bol už viackrát medializovaný

Chránime verejný záujem, zdôraznil Hamran.

Polícia obvinila poslanca parlamentu. Borguľa tvrdí, že obvineným je on a prípad bol už viackrát medializovaný
Na snímke poslanec Národnej rady SR Martin Borguľa. Foto: TASR

Polícia obvinila poslanca Národnej rady SR. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to bez uvedenia ďalších podrobností uviedol prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. Následne na Hamranov výrok reagoval Martin Borguľa, ktorý na sociálnej sieti uviedol, že obvineným poslancom je práve on.

„V týchto dňoch sme obvinili poslanca Národnej rady SR. Je to nová informácia, na ktorej sme sa dohodli s vyšetrovateľom, že ju môžeme dať von. V súčasnosti sa doručuje obvinenie,“ uviedol Hamran.

Borguľa tvrdí, že prípad je premlčaný a polícia v dostatočnej lehote nenašla žiadne dôkazy. „Opätovne mi vzniesli obvinenie za skutok zo začiatku leta 2018, kde som bol poškodený, neskôr obvinený. Prípad, ktorý bol niekoľkokrát medializovaný. Do dnešného dňa polícia nemá žiadne nové dôkazy, preto tomuto teátru nerozumiem,“ uviedol Borguľa.

Bližšie okolnosti prípadu neprezradil. „Informujem o tom, aby bolo jasné, že polícia funguje tak ako má. A chránime verejný záujem bez ohľadu na to, voči komu je vyšetrovanie vedené,“ povedal šéf polície na tlačovej konferencii. Primárne sa na nej však vyjadroval k rozuzleniu sporu a názorových stretov s exministrom vnútra Ivanom Šimkom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko