Na hlavný obsah

VIDEO: Urobili bum-bác, všade sa padalo, reaguje na dianie zo záveru štvrtej etapy Peter Sagan

Sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour je rád, že sa mu opäť podarilo vyhnúť pádom.

VIDEO: Urobili bum-bác, všade sa padalo, reaguje na dianie zo záveru štvrtej etapy Peter Sagan
Peter Sagan máva fanúšikom na svojej poslednej Tour de France 2023. Foto: TASR/AP

Štvrtá etapa na Tour de France 2023 spoznala svojho víťaza. Po ďalšom hromadnom špurte sa z druhého víťazstva na Starej dáme tešil Belgičan Jasper Philipsen.

Slovák Peter Sagan, ktorý vo francúzsku absolvuje svoj posledný ročník najprestížnejších cyklistických pretekov, obsadil konečnú 13. priečku. Je to zatiaľ jeho najlepší tohtoročný výsledok.

Jasper Philipsen, jazdec stajne Alpecin-Deceuninck, sa presadil opäť v hromadnom špurte. Ten poznačili viaceré nepríjemné pády. Jediný slovenský zástupca na Tour sa im však úspešne vyhol. „Urobili bum-bác,“ začal Sagan svojským spôsobom hodnotenie divokého záveru etapy.

„Všade sa padalo. Záver bol technický, miesilo a lakťovalo sa to tam. Na záver som si povedal, že už len nejako dôjdem. Potom tam ešte popadali, ale vyhol som sa tomu. Dobre, že som tam nebol,“ vydýchol si trojnásobný majster sveta.

V nervóznom závere skončil po príchode na okruch aj jeden z favoritov Fabio Jakobsen, svoju pozíciu stratil aj Slovák. „Je jedno, či je široká cesta alebo úzka, keď sú zákruty takto za sebou, tak sa ide na lakte,“ dodal na záver Sagan.

V stredu (5. 7.) je na programe prvá horská etapa z Pau do Larunsu dlhá 162,7 km. Na jazdcov čakajú tri horské prémie s 3652 výškovými metrami. Peter Sagan i ostatní šprintéri tak tentokrát v boji o víťazstvo nebudú zohrávať hlavnú úlohu.

Rozhovor s Petrom Saganom si môžete pozrieť aj na videu z dielne RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport