Na hlavný obsah

Z horiaceho apartmánu v Chorvátsku zachránili dovolenkárov zo Slovenska

Oheň zasiahol plochu s rozlohou 600 hektárov.

Z horiaceho apartmánu v Chorvátsku zachránili dovolenkárov zo Slovenska
Rozsiahly požiar pri chorvátskej obci Grebaštica. Foto: Kristína Pichová

Chorvátsky hasič zachránil vo štvrtok (14. 7.) z horiaceho apartmánu v dedine Grebaštica ležiacej neďaleko mesta Šibenik dve ženy a dve deti zo Slovenska a Česka, informuj server Prigorski.hr.

Rozsiahly požiar tam vypukol vo štvrtok krátko predpoludním a v dôsledku silného vetra sa mimoriadne rýchlo šíril.

Dve ženy a dve deti sa nachádzali v dome, ktorého strecha horela, spresňuje server. „Deti plakali, ženy boli v šoku. Volal nás majiteľ apartmánu, ktorý nebol doma. Prosil nás, aby sme tam išli, pretože sa očividne neodvážili vyjsť z domu,“ uviedol hasič Mario Jozič pre server 24.sata.

„Ak ste videli fotografie zhorených automobilov v Grebaštici – to sú ich autá,“ dodal. Ako ďalej povedal, spolu s troma kolegami sa mu podarilo dostať turistov z horiaceho apartmánu, bezprostredne po záchrannej akcii sa však museli vrátiť k haseniu.

„Je to ťažké — zachrániš ľudí a okamžite sa musíš vrhnúť na hasenie, lebo horí úplne všade,“ poznamenal Jozič s tým, že v Grebaštici boli za uplynulých desať až 15 rokov najmenej tri rozsiahle požiare.

Požiar, ktorý vo štvrtok viedol aj k uzatvoreniu jadranskej magistrály v okolí Šibenika, je už pod kontrolou, stále však hrozí nebezpečenstvo, že sa v dôsledku požiaru rozšíri, informuje server 24sata.hr. Na jeho hasení sa podieľalo 160 hasičov, ktorí boli v pohotovosti celú noc na piatok. Oheň zasiahol plochu s rozlohou 600 hektárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet