Na hlavný obsah

VIDEO: Rozsiahly požiar v Chorvátsku paralyzoval dopravu. Turisti v panike opúšťajú prímorské letoviská

Evakuovať museli niekoľko ľudí.

VIDEO: Rozsiahly požiar v Chorvátsku paralyzoval dopravu. Turisti v panike opúšťajú prímorské letoviská
V chorvátskom letovisku vypukol rozsiahly požiar. Foto: Mária Čabalová

Rozsiahly požiar, ktorý vo štvrtok (13. 7.) predpoludním vypukol pri chorvátskej obci Grebaštica ležiacej neďaleko mesta Šibenik, zachvátil už aj budovy a v dôsledku mimoriadne silného vetra zasiahol aj jadranskú magistrálu.

Doprava zostala paralyzovaná a na trase od Šibenika do Splitu sa tvorili rozsiahle kolóny, informuje server Večernji.hr.

Chorvátska polícia v súvislosti s kolapsom dopravy okolo Šibenika vyzvala turistov i miestnych obyvateľov, aby sa presunuli na bezpečné miesto.

V dôsledku požiaru už utrpeli zranenia najmenej dvaja ľudia vrátane jedného hasiča. Plamene sa medzičasom rozšírili aj medzi domy a autá v Grebaštici, kde museli evakuovať obyvateľov.

Panika vypukla aj medzi turistami. Pri Primoštene sa vytvorila veľká kolóna áut, keďže mnohí sa pokúšali toto mesto opustiť. Na ťahu Grebaštice – Primošten zaznamenali aj výpadky elektriny, píše Večernji.hr.

Požiar podľa chorvátskych médií stále nie je pod kontrolou; na mieste zasahuje 155 hasičov a sedem hasiacich lietadiel.

Požiar vypukol približne o 11.00 h predpoludním a rýchlo sa šíril v dôsledku silného vetra. Chorvátske médiá už predtým informovali, že v dôsledku požiaru úplne uzatvorili jadranskú magistrálu (štátna cesta D8) od obce Žaborič po Primošte

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet