Na hlavný obsah

Auto zostalo prevrátené na streche, dopravná nehoda pri Handlovej si vyžiadala dvoch zranených

Vodič pravdepodobne dostal šmyk.

Auto zostalo prevrátené na streche, dopravná nehoda pri Handlovej si vyžiadala dvoch zranených
Auto po nehode zostalo na streche. Foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Zranenie dvoch ľudí si v pondelok (7. 8.) podvečer vyžiadala dopravná nehoda osobného auta v Handlovej-Novej Lehote. Príčiny nehody polícia objasňuje, informovala v utorok trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

„Vodič Mercedesu-Benz jazdil po ceste I/9 v smere od Žiaru nad Hronom na Handlovú. Pri prejazde pravotočivou zákrutou pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a taktiež poveternostným podmienkam, čo malo za následok, že po vyjdení zo zákruty sa dostal s vozidlom do šmyku,“ načrtla Kuzmová.

Vodič podľa nej prešiel cez protismer mimo cesty vľavo, kde prednou časťou vozidla narazil do stromu. Následkom toho sa auto prevrátilo nabok a následne sa ešte cez strechu niekoľkokrát prevrátilo, až zostalo stáť na streche.

„Pri nehode sa zranili obaja cestujúci v tomto vozidle, a to 27-ročný vodič a 24-ročná spolujazdkyňa, ktorých rýchla zdravotná pomoc previezla do nemocnice. Alkohol u vodiča polícia nezistila,“ doplnila Kuzmová.

Polícia v tejto súvislosti vyzvala vodičov, aby jazdili zodpovedne a na mokrej vozovke prispôsobili rýchlosť jazdy. „Vozovka je klzká a vozidlo sa po šmyku stáva neovládateľné. Radšej príďte do svojho cieľa neskôr ako nikdy,“ upozornila Kuzmová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny