Na hlavný obsah

Budúca vláda by nemala súhlasiť so zákazom výroby áut so spaľovacím motorom, myslia si to tri štvrtiny ľudí, ukázal prieskum AKO

Asi pätina si myslí opak.

Budúca vláda by nemala súhlasiť so zákazom výroby áut so spaľovacím motorom, myslia si to tri štvrtiny ľudí, ukázal prieskum AKO
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Traja zo štyroch Slovákov si myslia, že by budúca vláda nemala súhlasiť so zákazom výroby áut so spaľovacím motorom. Ako ďalej vyplýva z prieskumu, ktorý urobila agentúra AKO pre spravodajskú televíziu JOJ 24, polovica respondentov si myslí, že by určite nemala a štvrtina, že by s týmto krokom asi nemala súhlasiť.

Necelá pätina sa však domnieva, že by budúca vláda mala súhlasiť so zákazom výroby áut so spaľovacím motorom. Asi sedem percent opýtaných túto problematiku nevedelo posúdiť.

V rámci skupiny, ktorá podporuje zákaz výroby áut so spaľovacím motorom, boli zastúpené najmä ženy, ďalej najstarší respondenti nad 66 rokov a opýtaní s vysokoškolským, ale aj s najnižším vzdelaním.

Z regionálneho hľadiska dominovali ľudia s trvalým bydliskom v Košickom, Trnavskom, Prešovskom a Bratislavskom kraji. Podľa prieskumu tento krok podporujú nadpriemerne voliči strany Progresívne Slovensko a koalície OĽANO a priatelia. Ďalej strán Sme rodina, Kresťanskodemokratické hnutie a Hlas-sociálna demokracia.

Agentúra AKO robila prieskum v období od 24. do 28. júla na reprezentatívnej vzorke 1 000 respondentov telefonickou formou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko