Na hlavný obsah

Chcel ujsť pred policajtmi, vo veľkej rýchlosti nabúral. Prevádzač viezol v aute 12 migrantov

Udalosť sa stala v Česku blízko slovenských hraníc.

Chcel ujsť pred policajtmi, vo veľkej rýchlosti nabúral. Prevádzač viezol v aute 12 migrantov
Ilustračná snímka - Kontrola na českých hraniciach. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Česká polícia zadržala v blízkosti hraníc so Slovenskom prevádzača, ktorý v aute viezol 12 migrantov. Výzvy na zastavenie však ignoroval a polícii unikal rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu, až nakoniec havaroval. V stredu to na webe uviedla polícia Zlínskeho kraja.

Krátko pred 3.30 h zbadala hliadka českej cudzineckej polície pri Bystřici pod Lopeníkom (neďaleko hraničného priechodu Drietoma – Starý Hrozenkov) podozrivé auto, ktoré chcela skontrolovať. „Vodič na výzvy na zastavenie ale nereagoval, naopak zrýchlil a rýchlosťou okolo 200 km/h sa snažil policajtom ujsť,“ opísala situáciu Simona Kyšnerová z tlačového oddelenia zlínskej polície.

Dopustil sa niekoľkých trestných činov

Vodič nakoniec v meste Uherský Brod vo vysokej rýchlosti havaroval, pričom nabúral do troch zaparkovaných áut. Z havarovaného auta sa následne podľa Kyšnerovej rozutekalo niekoľko osôb vrátane vodiča.

„Išlo o prevádzača cudzej štátnej príslušnosti, ktorý v osobnom automobile prevážal cez hranice 12 migrantov vrátane detí,“ spresnila s tým, že ľahko zranených migrantov ošetrili záchranári.

Prevádzača policajti zastavili až varovnými výstrelmi. Podľa Kyšlerovej má navyše v Česku platný zákaz šoférovania. „Dopustil sa preto dvoch trestných činov, a to marenie výkonu úradného rozhodnutia a vykázanie a organizovanie a umožnenie nedovoleného prekročenia štátnej hranice,“ dodala. Na prípade pracujú kriminalisti, cudzinecká aj dopravná polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet