Na hlavný obsah

V Lamanšskom prielive sa prevrátilo plavidlo s migrantmi, hlásia šesť obetí, desiatky sa však podarilo zachrániť

Zranilo sa najmenej 50 ľudí.

V Lamanšskom prielive sa prevrátilo plavidlo s migrantmi, hlásia šesť obetí, desiatky sa však podarilo zachrániť
Na archívnej snímke plavidlo migrantov v Lamanšskom prielive. Foto: TASR/AP

Šesť osôb prišlo o život a desiatky ďalších sa podarilo zachrániť po tom, ako sa v sobotu (12. 8.) v Lamanšskom prielive prevrátilo plavidlo s migrantmi. Informovala agentúra AP.

Francúzsky vládny úrad, ktorý má na starosti situáciu na mori v tejto oblasti, uviedol, že bolo zachránených približne 50 ľudí. Zdravotný stav najmenej šiestich z nich bol vážny a jedna z týchto osôb zomrela po prevoze do nemocnice v meste Calais. Úrady potvrdili aj smrť ďalších piatich osôb.

„Čln s migrantmi sa dnes ráno prevrátil neďaleko Calais,“ uviedla na sociálnej sieti francúzska premiérka Elisabeth Borneová. Takisto vyjadrila sústrasť v spojitosti s obeťami. Britská ministerka vnútra Suella Bravermanová nehodu označila za tragickú stratu na životoch, píše stanica BBC.

Na pátraní a záchrane sa zúčastňujú britské i francúzske plavidlá a ďalšia technika. Úrady nehodu plavidla vyšetrujú. Borneová tiež uviedla, že na miesto vycestuje aj francúzsky minister pre záležitosti morí Hervé Berville.

Britská vládnuca Konzervatívna strana zavádza rôzne opatrenia s cieľom zastaviť migrantov, ktorí do krajiny prichádzajú po mori a ich plavidlá často nie sú na takúto plavbu prispôsobené, píše AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet