Na hlavný obsah

Francúzska prokuratúra nebude stíhať Nemca, ktorý dvanásť rokov väznil a mučil svoju manželku

Polícia muža prepustí z väzby.

Francúzska prokuratúra nebude stíhať Nemca, ktorý dvanásť rokov väznil a mučil svoju manželku
Ilustračná snímka násilia. Foto: Pixabay

Neexistujú dôvody na trestné stíhanie nemeckého občana, ktorého jeho manželka v pondelok (7. 8.) vo Francúzsku obvinila, že ju od roku 2011 väznil a mučil v ich byte. Podľa agentúry AFP to v utorok (8. 8.) uviedla francúzska prokuratúra. Polícia muža prepustí z väzby.

Francúzska polícia zatkla 55-ročného muža v jeho dome vo Forbachu na východe Francúzska neďaleko hraníc s Nemeckom po tom, ako jeho manželka zavolala políciu. Päťdesiattriročná žena, ktorá má nemecké a španielske občianstvo, uviedla, že ju manžel dvanásť rokov mučil, znásilňoval a násilne držal v byte. Polícia ju našla vychudnutú a polonahú.

„Od dnešného popoludnia alebo večera zrušíme policajnú väzbu,“ povedal v utorok prokurátor Olivier Glady. Dodal, že scenár, ktorý žena vykreslila, je „neexistujúcou realitou“. Ženu predtým vyšetril súdny lekár, ktorý podľa prokuratúry nezistil žiadne známky znásilnenia ani zranenia.

Muž vyšetrovateľom povedal, že jeho manželka trpí autoimunitným reumatickým ochorením, pre ktoré je už asi desať mesiacov pripútaná na lôžko. Uviedol, že choroba je spojená s alopéciou, ktorá okrem iného spôsobuje vypadávanie vlasov. Polícia v pondelok uviedla, že žena si oholila hlavu.

Podľa prokuratúry, ktorá uviedla, že v jej výpovedi sú nezrovnalosti, však žena stále tvrdí, že nie je chorá. Vyšetrovanie okrem iného ukázalo, že vo svojom byte mala prístup k televízii, počítaču a telefónu, ktorými si privolávala pomoc.

Prípad v pondelok vzbudil pozornosť nielen vo Francúzsku, ale aj v ďalších európskych krajinách, najmä v susednom Nemecku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet