Na hlavný obsah

Messi, De Bruyne a Haaland sú kandidáti na najlepšieho hráča v Európe

Meno víťaza vyhlásia 31. augusta v Monaku.

Messi, De Bruyne a Haaland sú kandidáti na najlepšieho hráča v Európe
Haaland, Messi a De Bruyne Foto: SITA/AP , koláž: RTVS

Kevin de Bruyne, Erling Haaland a Lionel Messi sú finalisti na ocenenie najlepší futbalista v Európe za uplynulú sezónu. Európska futbalová únia (UEFA) o tom informovala vo štvrtok na svojej oficiálnej stránke. Meno víťaza vyhlásia 31. augusta v Monaku, kde zároveň vyžrebujú aj skupinovú fázu Ligy majstrov.

Najväčším favoritom je argentínsky kapitán majstrov sveta, ktorý sa v lete po odchode z Paríža Saint-Germain dohodol na spolupráci s tímom zámorskej MLS Interom Miami. Messi získal cenu UEFA dvakrát v jej 12-ročnej histórii.

Jeho súpermi medzi finalistami sú de Bruyne a Haaland z Manchestru City, ktorí pomohli mužstvu k zisku treble (Premier League, Liga majstrov a Pohár FA) a v stredu vyhrali premiérovo aj Superpohár UEFA.

Kylian Mbappe sa v hlasovaní trénerov a novinárov z Európy umiestnil na šiestom mieste. Pred ním skončili stredopoliari City Ilkay Gündogan a Rodri.

Zoznamy kandidátov na ocenenia pre hráčky a trénerov zverejnia na budúci týždeň po skončení MS žien, uviedla UEFA. Anglicko sa v nedeľu stretne vo finále v Austrálii so Španielskom.

Pep Guardiola je favorit na ocenenie pre najlepšie kouča za uplynulú sezónu. Nominovaní sú aj Simone Inzaghi z Interu Miláno, ktorý doviedol svoj tím do finále LM. Tretím je Luciano Spalletti, ktorému sa podarilo s Neapolom získať titul v Serii A. Informovala o tom agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport