Na hlavný obsah

Na košickom sídlisku čakajú cestujúci na MHD pod holým nebom. Od februára sú tam zastávky bez prístreškov

Mestská časť prisľúbila, že problém čoskoro vyrieši.

Na košickom sídlisku čakajú cestujúci na MHD pod holým nebom. Od februára sú tam zastávky bez prístreškov
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Na košickom sídlisku KVP od februára čakajú ľudia na autobus pod holým nebom. Zo dňa na deň demontovala všetky zastávky reklamná spoločnosť. Mestská časť prisľúbila, že čoskoro vybaví nové, tie síce stále nestoja, no s prácami sa už po polroku konečne začalo.

Ľudia od februára čakali na autobus v zime a daždi. Situácia sa dodnes nezmenila. Kryté zastávky na košickom sídlisku KVP odinštalovala reklamná spoločnosť. Tá mala s mestskou časťou podpísanú zmluvu na 20 rokov. Zmluvu chcela predĺžiť, no starosta žiadal vynovenie zastávok. S tým firma nesúhlasila.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Nikoleta Ferková

„V momente ako sa to stará firma dozvedela, tak v podstate deklaratívne spílila prístrešky zo dňa na deň,“ hovorí starosta MČ Košice – Sídlisko KVP Ladislav Lörinc.

Firma argumentovala, že po skončení platnosti zmluvy prístrešky museli demontovať. Mestská časť následne podpísala zmluvu s inou spoločnosťou.

Prístrešky by mali byť hotové v polovici septembra

Nová spoločnosť osadí na sídlisku KVP až 20 nových prístreškov a upraví aj dlažbu. Investor hradí investíciu vo výške približne 300-tisíc eur.

„Boli zahájené aj stavebné práce, kde sme už okrem výkopových prác vyliali aj betónovú dosku. Po vytvrdnutí betónu, čo je približne 28 dní, začneme s osádzaním konštrukcií prístreškov,“ uviedla spoločnosť Akzent BigBoard, a. s. vo svojom stanovisku.

„S novu zmluvnou spoločnosťou sa nám podarilo dosiahnuť, že aspoň na jednej zastávke budú solárne panely a bude to pilotný projekt v rámci Košíc,“ hovorí Lörinc.

Ako odškodné pre obyvateľov sídliska, ktorí na autobus dodnes čakajú pod holým nebom, osadí mestská časť nové lavičky za 30-tisíc eur.

Na 20 nových prístreškov mestskej hromadnej dopravy sa môžu Košičania tešiť v polovici septembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny