Na hlavný obsah

Pojednávanie s exprezidentom Kiskom odročili, pokračovať bude v druhej polovici septembra

Čelí obžalobe z daňového podvodu.

Pojednávanie s exprezidentom Kiskom odročili, pokračovať bude v druhej polovici septembra
Exprezident SR Andrej Kiska. Foto: RTVS

Na Okresnom súde v Poprade sa v piatok (4. 8.) konalo pojednávanie s bývalým slovenským prezidentom Andrejom Kiskom. Spolu s konateľom firmy KTAG Eduardom Kučkovským čelí obžalobe z pokračovacieho zločinu daňového podvodu. Hlavné pojednávanie bude pokračovať v septembri.

„Súd dnes po vykonaní dokazovania odročil hlavné pojednávanie na 20. septembra s cieľom predvolania svedka, keď po prečítaní listinných dôkazov očakáva ukončenie dokazovania,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Na piatkové pojednávanie predvolali znalca a na programe bolo ďalej čítanie svedeckých výpovedí. Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami v roku 2014. Obaja obžalovaní vinu popreli a cítia sa nevinní.

Spáchanie trestného činu exprezident odmietol a za kauzou vidí pomstu expremiéra a predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Bývalý prezident tiež argumentoval tým, že obvinenie voči nemu vzniesol až tretí vyšetrovateľ po tom, ako dvaja nevideli spáchanie trestného činu. Fico v minulosti reagoval, že platí prezumpcia neviny a rozhodnúť majú súdy.

Pojednávanie s exprezidentom Slovenska Andrejom Kiskom do reportáže zmonitorovala redaktorka RTVS Ivana Ratkovská:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko