Na hlavný obsah

Pozor na prepoisťovacie podvody, upozorňuje rezort zdravotníctva. Týka sa to najmä poistencov VšZP

Poukázal na jediné správne spôsoby prepoistenia.

Pozor na prepoisťovacie podvody, upozorňuje rezort zdravotníctva. Týka sa to najmä poistencov VšZP
Minister zdravotníctva Michal Palkovič. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Minister zdravotníctva Michal Palkovič upozorňuje na nekalé prepoisťovacie praktiky. Týkajú sa všetkých troch zdravotných poisťovní. No v súčasnosti k najohrozenejším patria poistenci štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP).

„To súvisí so zmenami, ktoré veľmi skreslene, až by som povedal dezinformačne používajú niektorí jedinci na využitie tejto situácie. Je to napríklad informácia, že VšZP nemá uzavreté zmluvy s lekármi alebo niektorými zdravotníckymi zariadeniami, že je pred krachom, lebo nemá vedenie alebo podobne,“ uviedol.

Minister uistil, že všetky kroky, ktoré rezort naďalej rieši s VšZP, smerujú k väčšej stabilite a k zlepšeniu dostupnosti zdravotnej starostlivosti. Deklaruje tiež, že VšZP si plní aj bude plniť všetky pohľadávky voči lekárom.

Pripomenul, že medzi jediné správne spôsoby prepoistenia patrí osobne na pobočke, telefonicky alebo elektronicky prostredníctvom webu zdravotných poisťovní. „Určite by som upozornil na nie legálny spôsob prepoistenia prostredníctvom iných webových portálov,“ poznamenal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko