Na hlavný obsah

Slovenské volejbalistky spoznali súperky v osemfinále ME

V doterajších meraniach síl ťahali za kratší koniec Slovenky.

Slovenské volejbalistky spoznali súperky v osemfinále ME
Slovenské volejbalistky Foto: Facebook/Slovenská volejbalová federácia

Slovenské volejbalistky nastúpia v osemfinále ME vo Florencii proti Bulharsku. To si zaistilo druhé miesto v B-skupine po víťazstve 3:1 nad Švajčiarskom a proti Slovenkám, ktoré skončili v „déčku“ tretie, nastúpi v nedeľu 27. augusta. Pôjde o historicky tretí vzájomný zápas týchto tímov, doposiaľ ťahalo vždy za kratší koniec Slovensko.

Oba tímy mali už pred stretnutím istý postup a zviedli priamy súboj o druhé miesto. Švajčiarky zaskočili v prvom sete súpera, keď vyhrali 25:21. V ďalšom priebehu však Bulharky nedopustili drámu a ukazovali čoraz lepšiu hru – záverečný set vyhrali na 13. Slovenky sú vo vyraďovačke druhýkrát v histórii, naposledy sa im to podarilo na domácej palubovke v roku 2019, keď vypadli v osemfinále s Taliankami.

Formu i prvenstvo v D-skupine potvrdili holandské volejbalistky, keď zvíťazili aj vo svojom záverečnom zápase. Fínsko zdolali 3:0 a v osemfinále narazia na Švajčiarsko. O štvrté postupové miesto si tak zahrajú Španielsko a domáce Estónsko. Ďalší postupujúci tím z „déčka“ je Francúzsko, ktoré nastúpi v osemfinále proti Rumunsku.

V C-skupine vyhralo Turecko 3:0 nad Gréckom a zaistilo si prvé miesto v skupine, jeho súper stratil šancu na postup. Turkyne vyhrali štvrtý duel za tri body a druhé Nemecko ich tak už nemôže dobehnúť.

V osemfinále v Bruseli narazia na štvrtý najlepší tím z A-skupiny. V tej si po Srbsku a Poľsku zaistili postup aj Ukrajinky, ktoré vyhrali nad Slovinskom 3:1. Osemfinále tak zabezpečili aj pre domáce Belgičanky, keďže Slovinsko figuruje na piatom mieste a nemá pred sebou už žiadny zápas.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport