Na hlavný obsah

Speváka skupiny Rammstein nebudú ďalej vyšetrovať, dôkazy nepotvrdili sexuálne obťažovanie

Prokuratúra nevznesie žiadne obvinenia.

Speváka skupiny Rammstein nebudú ďalej vyšetrovať, dôkazy nepotvrdili sexuálne obťažovanie
Frontman metalovej skupiny Rammstein Till Lindemann. Foto: ČTK/imago stock&people/Gonzales Photo/Sebastian Dammark

Berlínska prokuratúra v utorok (29. 8.) oznámila, že uzavrela vyšetrovanie Tilla Lindemanna, frontmana skupiny Rammstein. Informovala o tom agentúra AFP.

Počiatočné vyšetrovanie „neposkytlo žiadne dôkazy“ o tvrdeniach niekoľkých žien, ktoré tvrdili, že po koncertoch ich omámili drogami a Lindemann ich sexuálne obťažoval. Podľa vyhlásenia prokuratúry sa nevznesú žiadne obvinenia.

Vyšetrovanie sa začalo v júni po tom, čo niekoľko žien na sociálnych sieťach tvrdilo, že ich zdrogovali a naverbovali na sexuálnu aktivitu so 60-ročným Lindemannom na večierkoch po koncertoch.

Lindemann obvinenia poprel a jeho právnici ich označili za „bez výnimky nepravdivé“. Berlínska advokátska kancelária Schertz Bergmann privítala uzavretie vyšetrovania, pretože to „dokazuje, že veľmi vážne obvinenia voči nášmu klientovi na sociálnych médiách a v tlači nie sú opodstatnené“. Proti „nesprávnym vyhláseniam“ Lindemann podnikne právne kroky.

Škandál vypukol po tom, čo mladá Írka zverejnila na sociálnej sieti, že ju omámili drogami na párty v zákulisí v litovskom Vilniuse. Neskôr ďalšie ženy zverejnili niekoľko podobných príbehov.

Rozruch okolo obvinení viedol k zrušeniu niekoľkých večierkov po koncertoch Rammsteinu. Podnietil nahrávaciu spoločnosť Universal Music zrušiť marketing pre skupinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet