Na hlavný obsah

Sudca odmietol žalobu exprezidenta USA Trumpa na novinárku Carrollovú

Žurnalistka ho podľa žaloby ohovárala.

Sudca odmietol žalobu exprezidenta USA Trumpa na novinárku Carrollovú
Bývalý prezident Spojených štátov, Donald Trump. Foto: TASR/AP

Federálny súd v New Yorku v pondelok (7. 8.) zamietol žalobu exprezidenta USA Donalda Trumpa. Tvrdil v nej, že ho novinárka E. Jean Carrollová v súvislosti s prípadom týkajúcim sa sexuálneho napadnutia v amerických médiách ohovárala. Informovala agentúra AFP.

Carrollová v máji tohto roka v občianskoprávnom spore vysúdila od Trumpa odškodné vo výške päť miliónov dolárov za sexuálne napadnutie. Malo k nemu dôjsť ešte v 90. rokoch minulého storočia. Trump to odmietol a proti verdiktu sa odvolal.

Exprezident USA podal na 79-ročnú bývalú publicistku časopisu Elle žalobu ešte v júni. Tvrdil v nej, že ho Carrollová ohovárala, keď americkým médiám aj po vynesení rozsudku tvrdila, že ju znásilnil.

Sudca newyorského okresného súdu Lewis Kaplan však v pondelkovom odôvodnení zamietnutia tejto žaloby uviedol, že Carrollovej tvrdenia o znásilnení sú „v podstate pravdivé“, cituje AFP.

Carrollová počas svojej výpovede v predchádzajúcom procese uviedla, že Trump ju v 90. rokoch znásilnil v skúšobnej kabínke obchodného domu na Manhattane. V októbri 2022 Trump údajne poškodil jej dobré meno, keď na svojej sociálnej sieti Truth Social jej tvrdenia označil za klamstvá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet