Na hlavný obsah

Svoje výhrady Maďarsku tlmočíme: Rezort diplomacie reaguje na kauzu Szijjártóovho výroku o Slovensku

Reaguje na výzvu strany SaS.

Svoje výhrady Maďarsku tlmočíme: Rezort diplomacie reaguje na kauzu Szijjártóovho výroku o Slovensku
Na snímke vľavo slovenský šéf diplomacie Jaroslav Novák, vpravo zahraničných vecí Maďarska Peter Szijjártó. Foto: TASR/Jaroslav Novák, TASR/AP

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR deklaruje, že svoje výhrady Maďarsku tlmočí. Vyplýva to z jeho reakcie na výzvu strany SaS, aby v súvislosti s nedávnymi výrokmi maďarských politikov predvolalo maďarského veľvyslanca.

„MZVEZ SR pravidelne komunikuje s partnermi prostredníctvom diplomatov akreditovaných v SR i siete našich zastupiteľských úradov. Deje sa tak i v prípade našich vzťahov s Maďarskom. Naše výhrady tlmočíme a ubezpečujeme všetkých, že pri tom dôsledne zvažujeme obsah aj zvolenú formu komunikácie,“ uviedlo ministerstvo.

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó cez víkend vyhlásil, že na celom svete vrátane Slovenska sa uskutočňuje stíhanie politikov, ktorí sú v opozícii voči „medzinárodnému liberálnemu mainstreamu a odvážne zastávajú národné záujmy“.

Strana SaS preto v stredu (16. 8.) vyzvala rezort diplomacie, aby si predvolal maďarského veľvyslanca na Slovensku a výroky vysvetlil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko