Na hlavný obsah

US Open: Voľné karty dostali Wozniacka, Venus Williamsová či Isner

Williamsová vo Flushing Meadows súťažila už 23-krát.

US Open: Voľné karty dostali Wozniacka, Venus Williamsová či Isner
Foto: TASR, SITA, koláž: RTVS

Bývalá svetová jednotka Caroline Wozniacka a sedemnásobná grandslamová šampiónka Venus Williamsová dostali voľné karty na US Open. Na záverečnom grandslame tenisovej sezóny sa na základe voľnej karty predstaví aj Američan John Isner.

Wozniacka sa na kurty vrátila začiatkom augusta po triapolročnej prestávke, počas ktorej sa stala dvojnásobnou matkou. Tridsaťtriročná Dánka sa spomedzi turnajov veľkej štvorky naposledy predstavila na Australian Open v roku 2020.

Štyridsaťtriročná Williamsová vo Flushing Meadows súťažila už 23-krát, na turnaji triumfovala v rokoch 1999 a 2019. Medzi ďalšie držiteľky voľnej karty patria Američanky Ashlyn Kruegerová, Robin Montgomeryová, Kayla Dayová a Clervie Ngounoueová, Austrálčanka Storm Hunterová i Francúzka Fiona Ferrová.

Tridsaťosemročný Isner nechýbal na US Open od svojho debutu v roku 2007. Jeho najlepší grandslamový výsledok je semifinále Wimbledonu z roku 2018, na US Open to najďalej dotiahol do štvrťfinále (2011 a 2018).

Voľnú kartu dostali aj jeho krajania Steve Johnson, Michael Mmoh, Learner Tien, Alex Michelsen a Ethan Quinn, Austrálčan Rinky Hijikata či Francúz Benjamin Bonzi. Informácie priniesla agentúra AFP.

Shapovalova vyradilo zranenie

Kanadský tenista Denis Shapovalov vynechá grandslamový US Open. Dvadsaťštyriročného hráča stále trápi zranenie kolena, ktoré ho vyradilo z hry od júlového Wimbledonu.

Shapovalov uviedol, že urobil všetko pre to, aby bol do US Open fit, ale stále to nie je ono. „Grandslamová energia, obzvlášť tá v New Yorku, sa nepodobá ničomu inému. Tento rok mi bude naozaj chýbať hranie pred tamojšími úžasnými fanúšikmi,“ napísal Kanaďan na sociálnej sieti.

Shapovalovov najlepší výsledok z grandslamu je semifinále Wimbledonu z roku 2021, na US Open to najďalej dotiahol do štvrťfinále v roku 2020. V rebríčku ATP mu momentálne patrí 22. priečka. Informácie priniesla agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport