Na hlavný obsah

Nick Kyrgios tento rok neodohrá ani jeden grandslamový zápas. Odhlásil sa aj z US Open

Urobil tak zrejme pre pretrvávajúce zdravotné problémy.

Nick Kyrgios tento rok neodohrá ani jeden grandslamový zápas. Odhlásil sa aj z US Open
Na archívnej snímke zo 4. septembra 2022 austrálsky tenista Nick Kyrgios. Foto: TASR/AP

Austrálsky tenista Nick Kyrgios si v tejto sezóne nezahrá ani na záverečnom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku, zrejme pre pretrvávajúce zdravotné problémy. Dvadsaťosemročný búrlivák sa odhlásil z podujatia vo Flushing Meadows, ktoré sa začne 28. augusta. Žreb sa uskutoční o štyri dni skôr.

Organizátori US Open informovali, že okrem Kyrgiosa sa vzdal účasti na turnaji aj Nemec Jan-Lennard Struff, takisto oficiálne bez udania dôvodu. V hlavnej súťaži dvojhry mužov ich nahradia Argentínčania Facundo Díaz Acosta a Diego Schwartzman.

Kyrgios odohral od októbra minulého roka jediný súťažný zápas. V úvodnom dueli na turnaji ATP v nemeckom Stuttgarte z 13. júna neuhral ani set proti Číňanovi Wu I-pingovi. Pre problém s ľavým kolenom vynechal Australian Open a potom podstúpil artroskopickú operáciu, ktorá ho vyradila z Roland Garros v Paríži aj ďalších podujatí. V londýnskom Wimbledone chýbal pre zranenie zápästia.

Nick Kyrgios sa vlani vo Wimbledone prvýkrát v kariére predstavil v grandslamovom finále. Srbovi Novakovi Djokovičovi v ňom podľahol v štyroch setoch. Na US Open 2022 si zlepšil osobné maximum účasťou vo štvrťfinále, pričom vo 4. kole dvojhry zdolal vtedajšieho obhajcu titulu i najvyššie nasadeného Rusa Daniila Medvedeva. Potom však podľahol inému Rusovi Karenovi Chačanovovi v piatich setoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport