Na hlavný obsah

VIDEO: Spartak Trnava oslavuje po jednoznačnom víťazstve postup do tretieho predkola EKL

Takáč prišiel o čisté konto päť minút pred koncom duelu.

VIDEO: Spartak Trnava oslavuje po jednoznačnom víťazstve postup do tretieho predkola EKL
Spartak postúpil do tretieho predkola EKL. Foto: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava postúpili do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. V odvetnom zápase 2. predkola zdolali na domácom trávniku lotyšský tím FC Auda 4:1, prvý zápas sa skončil nerozhodne 1:1.

V ďalšej fáze sa stretnú s poľským tímom Lech Poznaň, ktorý uspel na pôde litovského Kauno Žalgiris 2:1. Prvý zápas je na programe 10. augusta v Poznani, odveta o týždeň neskôr na štadióne Antona Malatinského v Trnave.

FC Spartak Trnava – FK Auda 4:1 (3:0)

Góly: 36. Daniel, 38. Djuričin, 45.+2 Štetina, 75. Procházka – 88. Achol . Rozhodovali: Cibelli – Sbrissa, Lengacher (všetci Švajč.), ŽK: Mikovič, Koštrna – Achol, 7394 divákov

Trnava: Takáč – Koštrna (65. Oseni), Štetina (76. Peňa), Kóša (46. Ujlaky), Mikovič (76. Brezník) – Procházka, Zeljkovič, Bainovič – Daniel (65. Azango), Djuričin, Ofori

Auda: Ozols – Korotkovs, Mikulič, Minkevičs, Attuquaye, Bretschneider (81. Resende) – Achol, Clemente (60. Saveljevs), Ogunniyi – Mane (46. Rubenis), Rlamires

I. polčas

Trnavčania mali v prvom polčase prevahu. V 10. minúte sa po centri Koštrnu dostal k zakončeniu Daniel, no brankár hostí Ozols bol pozorný. Spartak často kombinoval na polovici súpera, finálnej prihrávke však dlho chýbala presnosť.

Domáci išli do vedenia v 36. minúte, keď Mikovič vyhral súboj v strede poľa, posunul loptu Danielovi, ktorý si pred šestnástkou zasekol obrancu a obstrelil Ozolsa – 1:0.

Pozrite sa, ako Erik Daniel otvoril skóre stretnutia:

O necelé dve minúty viedli domáci už 2:0, keď obrana hostí nedostatočne zareagovala na center Mikoviča, ktorý zblízka zužitkoval Djuričin – 2:0.

Po troch minútach navýšil vedenie domácich Djuricin:

Domácich definitívne upokojil tretí gól, ktorý strelili v nadstavenom čase. Po priamom kope Bainoviča sa k odrazenej lopte dostal Štetina a zblízka prekonal Ozolsa – 3:0.

Lukáš Štetina zvýšil už na 3:0:

II. polčas

Presvedčivý náskok dodal domácim sebaistotu a v druhom polčase kontrolovali dianie na ihrisku. Lotyšský tím bol v ofenzíve dlho nevýrazný. Od 75. minúty viedli domáci už 4:0, keď sa aj s prispením teču hráča hostí presadil kapitán Procházka.

V II. polčase strelil štvrtý gól Trnavy Roman Prochádzka:

Trnavský brankár Takáč prišiel o čisté konto v 88. minúte. Po chybe Trnavčana Peňu sa k lopte dostal Achol, ktorý si ju na hranici šestnástky vymenil s Ogunniyim a krížnou prízemnou strelou prekvapil Takáča – 4:1.

Čestný zásah hostí zaznamenal po chybe domácich Achol:

Pozrite si celý rozhovor s Michalom Gašparíkom:

Redaktorka RTVS Dominika Komrhelová po stretnutí vyspovedala aj Martina Mikoviča:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport