Na hlavný obsah

Slovan spoznal súpera v treťom predkole Ligy majstrov

Zverenci Vladimíra Weissa st. začnú na domácom ihrisku.

Slovan spoznal súpera v treťom predkole Ligy majstrov
Radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava po strelenom góle Foto: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nastúpia v 3. predkole Ligy majstrov 2023/2024 proti Maccabi Haifa. Prvý duel odohrajú „belasí“ 9. augusta doma, odveta v Izraeli je na programe 15. augusta.

Haifa zvíťazila v odvete 2. predkola nad Šeriffom Tiraspoľ 4:1 po predĺžení. Prvý zápas na ihrisku moldavského tímu prehrala 0:1 a ani doma nezačala dobre, keď sa hosťujúci Amine Talal presadil v 20. minúte z penalty. Izraelský majster však dokázal dvoma gólmi dostať stretnutie do predĺženia, v ktorom pridal ďalšie presné zásahy a tešil sa z postupu.

Klaksvík prekvapuje aj naďalej

Klaksvík, ktorý v 1. predkole LM prekvapujúco postúpil cez favorizovaný Ferencváros Budapešť, vyradil aj švédsky BK Häcken. Po remízach 0:0 z prvého zápasu a 3:3 z druhého musel rozhodnúť o postupujúcom až jedenástkový rozstrel, ktorý po výsledku 4:3 zvládol faerský majster.

Naopak, belgický Genk v základe so slovenským stredopoliarom Patrikom Hrošovským neuspel proti Servette Ženeva. PO remíze 2:2 aj v tomto stretnutí rozhodol jedenástkový rozstrel, v ktorom švajčiarske mužstvo triumfovalo 3:1. Hrošovský nepremenil prvý pokus.

Úlohu favorita potvrdil dánsky FC Kodaň, ktorý v zostave s Denisom Vavrom vyhral v domácej odvete nad Breidablikom Kópavogur6:3 a suverénne postúpil celkovým skóre 8:3. Ďalej ide aj poľský majster Raków Čenstochová, ktorému po domácom víťazstve 3:2 stačila na ihrisku azerbajdžanského Karabachu aj remíza 1:1.

V 3. predkole si zahrá aj chorvátsky tím Dinamo Záhreb. Po triumfe 4:0 v prvom zápase uspel nad kazašským tímom FC Astana aj v odvete 2:0. V ďalšej fáze nastúpi proti gréckemu zástupcovi AEK Atény, ktorý bol priamo nasadený do tretieho predkola.

Pokračujú aj hráči Molde FK, nórsky tím zmazal jednogólové manko a doma triumfoval nad fínskym tímom HJK Helsinki 2:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport