Na hlavný obsah

Vraždu svojej expartnerky vysielal naživo na Instagrame. Na úteku pred políciou zabil ďalších dvoch ľudí

V Bosne a Hercegovine vyhlásili deň smútku.

Vraždu svojej expartnerky vysielal naživo na Instagrame. Na úteku pred políciou zabil ďalších dvoch ľudí
Auto na mieste streľby. Foto: TASR/AP

Deň smútku vyhlásili na stredu (16. 8.) v celej Bosne a Hercegovine v súvislosti s trojnásobnou vraždou, ku ktorej došlo 11. augusta v meste Gradačac. Informoval o tom server Avaz.ba.

V pondelok (14. 8.) o tom rozhodli vlády oboch entít krajiny — Federácie Bosny a Hercegoviny (FBaH) a Republiky srbskej (RS).

Krajinou otriasol prípad brutálnej vraždy, ktorej sa dopustil Nermin Sulejmanovič. Ten v piatok (11. 8.) najprv surovo zbil a následne strelil do hlavy svoju expartnerku Nizamu Hečimovičovú, pričom na mieste sa nachádzalo aj ich niekoľkomesačné dieťa.

Sulejmanovič brutálnu vraždu nakrúcal a naživo vysielal na sociálnej sieti Instagram, kde ju sledovalo zhruba 15-tisíc používateľov. Polícia po príchode na miesto našla nezranené plačúce dieťa na zemi v kaluži matkinej krvi.

Sulejmanovič následne na úteku pred políciou zastrelil ďalších dvoch ľudí a trom spôsobil zranenia. Po tom, čo ho obkľúčili policajné jednotky, spáchal samovraždu.

Dôvodom jeho besnenia mala byť skutočnosť, že ho expartnerka nahlásila polícii za domáce násilie a utiekla zo spoločného domu aj s dieťaťom. Žena sa skrývala na utajenom mieste, páchateľ však adresu nakoniec zistil — podľa miestnych médií mu ju vyzradil niekto z prostredia polície.

Niekoľko dní pred vraždou Hečimovičovej súd zamietol žiadosť, aby mal Sulejmanovič zakázané priblížiť sa k nej.

Páchateľ mal kriminálnu minulosť a mal sa podieľať aj na obchode s drogami. Šokujúci prípad otriasol Bosnou a vyvolal protesty proti násiliu na ženách. Z oficiálnych štatistík podľa miestnych médií vyplýva, že obeťou domáceho násilia je v Bosne každá tretia žena.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet