Na hlavný obsah

Výborné správy z Číny. Atlétka Forsterová vybojovala pre Slovensko zlato na 31. Svetových univerzitných hrách

Rodáčka z Brezna zároveň zlepšila národný rekord.

Výborné správy z Číny. Atlétka Forsterová vybojovala pre Slovensko zlato na 31. Svetových univerzitných hrách
Forsterová získala zlato na 100 metrov prekážok v slovenskom rekorde Foto: Facebook/Slovenský atletický zväz

Slovenská atlétka Viktória Forsterová získala zlatú medailu v behu na 100 metrov prekážok na 31. Svetových univerzitných hrách FISU v čínskom meste Čcheng-tu. Vo finále triumfovala v národnom rekorde 12,72 pred domácou Číňankou Jen-ni Wu. Zároveň splnila aj limit (12,77) na OH 2024 v Paríži.

Forsterová svoje doterajšie slovenské maximum z júnovej Zlatej tretry v Ostrave zlepšila o jednu desatinu sekundy. Pre 21-ročnú atlétku je to druhá medaila na prebiehajúcom podujatí, v stredu vybojovala striebro na hladkej stovke.

„Je neuveriteľné, čo teraz prežívam. Zo zlata sa nesmierne teším a ďakujem všetkým. Znamená to pre mňa naozaj veľa. Na tejto univerziáde to boli pre mňa prioritné preteky a išla som do nich s tým, že tam nechám úplne všetko a buď to vyjde alebo nie. Som šťastná,“ povedala Forsterová po zisku zlata.

“Bolo to fantastické finále, v ktorom Viktória nezaváhala ani na okamih. Pred finále upokojovala ona mňa, nie ja ju. Chlácholila ma, aby som sa nebála. Prekvapilo ma, že v šiestom behu na univerziáde jej ostalo ešte toľko síl, že dosiahla taký kvalitný výkon.

Už bola naozaj unavená. Neskutočne nás obe teší, že splnila limit na parížsku olympiádu, ten túžila veľmi zabehnúť,“ uviedla pre portál atletika.sk trénerka Katarína Adlerová, ktorá Forsterovú pripravuje v klube ŠK ŠOG Nitra a je aj členka VŠC Dukla Banská Bystrica.

Pre Slovensko to je jedenásta atletická univerziádna medaila (bilancia 2–7–2). Forsterová svoje doterajšie slovenské maximum z júnovej Zlatej tretry v Ostrave zlepšila o jednu desatinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport