Na hlavný obsah

Zacharias priniesol nebezpečné výčiny počasia, jeho vplyv už slabne. Meteorológovia očakávajú príjemnejšie dni

Tlakovú níž sme pocítili aj na Slovensku.

Zacharias priniesol nebezpečné výčiny počasia, jeho vplyv už slabne. Meteorológovia očakávajú príjemnejšie dni
Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Nad Európou sa prehnala tlaková níž Zacharias, ktorá priniesla do niektorých regiónov nebezpečné výčiny počasia. Presúvala sa cez naše územie od Balkánu k Baltskému moru. Silné búrky, ktoré níž priniesla, si v Pobaltí vyžiadali najmenej jednu obeť, ako informuje portál iMeteo.

Podľa portálu tlaková níž spôsobila najhoršie povodne v novodobých dejinách v Slovinsku, v súčasnosti robí problémy na severe Európy, a to vo Švédsku, Nórsku, severnom Nemecku a v Pobaltských štátoch. V Estónsku a Lotyšsku sa Zacharias prejavil silným vetrom a búrkami, ktoré vyvracali stromy.

Mnoho domácností zostalo bez elektriny, leteckú aj námornú dopravu museli pozastaviť, informuje iMeteo.

V Nórsku a Švédsku bojujú s povodňami, ktoré taktiež komplikujú dopravu v krajine. Pre zlé počasie sa vo Švédsku vykoľajil vlak, nehoda sa zaobišla bez zranených.

Vplyv tlakovej níže Zacharias sme pocítili aj na Slovensku, keď na našom území prevládalo chladné a upršané počasie, ktoré prinieslo do niektorých oblastí povodne. Meteorológovia uvádzajú, že níž u nás stráca vplyv a od dažďa si v nasledujúcich dňoch oddýchneme. Nižšie teploty však budú ešte niekoľko dní pretrvávať a oteplenie príde až na konci tohto týždňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko