Na hlavný obsah

B. Kollár v Sobotných dialógoch: Štefan Hamran je neschopný tlčhuba, ktorý by mal odstúpiť

Komentoval jeho vyjadrenia o kapacitách policajtov pri kontrole hraníc.

B. Kollár v Sobotných dialógoch: Štefan Hamran je neschopný tlčhuba, ktorý by mal odstúpiť
Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v štúdiu relácie Sobotné dialógy. Foto: RTVS

Podľa policajného prezidenta Štefana Hamrana na uzavretie a kontrolu hraníc s Maďarskom slovenskí policajti nemajú kapacity. Na takéto opatrenie by podľa neho bolo potrebných v Policajnom zbore SR asi 114-tisíc príslušníkov.

„Keď toto povedal pán policajný prezident, mal by okamžite odstúpiť ako jeden neschopný tlčhuba,“ okomentoval Hamranove slová predseda hnutia Sme rodina a parlamentu Boris Kollár v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Dodal, že počas pandémie koronavírusu sa toto opatrenie zaviedlo aj s momentálnym stavom policajných zložiek. Aktuálne je na Slovensku niečo vyše 20-tisíc policajných príslušníkov.

Kollárovo hnutie podporí mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k zatvoreniu hraníc v súvislosti s nelegálnou migráciou. Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka iniciatívu Smeru-SD kritizoval a hovoril o pokrytectve. Nezaradený poslanec z jeho strany schôdzu nepodporí.

Kollár apeloval na riešenie situácie s nelegálnou migráciou. Preto jeho hnutie podporí aj mimoriadnu schôdzu, ktorú inicioval Smer-SD a ktorej cieľom je zaviazať vládu k obnove kontrol na hraniciach s Maďarskom.

Podľa Kollára sa tí, ktorí žijú v prihraničných oblastiach v Maďarsku, cez hranice dostanú. Podčiarkol, že kontrolovať by sa mali najmä kamióny a dodávky.

Šimečka hovorí o kampaňovej akcii Smeru-SD. Postup slovenského parlamentu a najmä Smeru-SD je podľa jeho slov pokrytecký. Považuje za zjavné, že jedným z dôvodov zvýšeného tlaku nelegálnej migrácie sú tlačivá, ktoré zaviedla ešte vláda Smeru-SD. Podotkol, že problém treba riešiť najmä v Maďarsku a na vonkajšej Schengenskej hranici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko