Na hlavný obsah

Mexické železnice zastavili desiatky nákladných vlakov do USA pre nehody s migrantmi

Tí využívajú vlaky na prekročenie hranice.

Mexické železnice zastavili desiatky nákladných vlakov do USA pre nehody s migrantmi
Migranti Z Mexika sledujú ako okolo nich prechádza nákladný vlak smerujúci do USA. Foto: AP Photo/Eduardo Verdugo

Mexický správca železničných tratí Ferromex, pozastavil cestu niekoľkých desiatok nákladných železničných spojov do USA. Spoločnosť to odôvodnila rastúcim počtom nehôd s migrantmi, ktorí nákladné vlaky používajú na prepravu cez mexicko-americkú hranicu, píšu agentúry AFP a AP. Pozastavenie nákladných spojov by mohlo mať podľa spoločnosti vplyv na prepravu tovarov medzi Mexikom a USA.

Ferromex s okamžitou platnosťou pozastavil prevádzku na 60 nákladných vlakoch. Spoločnosť to odôvodnila „výrazným nárastom počtu migrantov“, ktorí sa môžu pokúsiť využiť vlaky pre prekročenie hranice do USA.

Podľa spoločnosti na samotných vlakoch či v blízkosti koľají a stanice sa nachádza vyše 4 000 migrantov, ktorí by chceli vlaky do USA využiť.

Spoločnosť tiež uviedla, že v uplynulých dňoch zaznamenala niekoľko prípadov zranení či úmrtí migrantov. Tí cestovali na nákladných vlakoch, píše agentúra AP.

Objem tovarov prevážaných vlakmi, ktorých službu Ferromex pozastavil, by na ceste prepravovalo viac ako 1 800 kamiónov. Spoločnosť nevylučuje problémy v oblasti mexicko-americkej hranice, kde pôsobí mnoho priemyselných firiem, ktoré svoj tovar vyváža do USA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet